joi, martie 30, 2023

Vrei sa-ti pastrezi sanatatea? NU face niciodata aceste lucruri cand esti in dus!

In cazul in care vrei sa preintampini eventualele situatii neplacute sau accidente din dus, urmeaza aceste sfaturi oferite in randurile de mai jos.

Pare greu de crezut, dar dusul se poate transforma intr-un loc periculos. Iata ce greseli ar trebui sa eviti cand faci dus pentru a nu te rani.

1. Nu te spala in timpul furtunii

“Este periculos sa stai in preajma tevilor si a cablurilor pe timp de furtuna”, spune dr. Mary M. Cooper, coordonatorul programului de cercetare a accidentelor din pricina fulgerelor de la Universitatea din Illionois. Cooper recomanda sa nu folosesti dusul, cada, sa nu utilizezi computerul, televizorul sau telefonul in timpul unei furtuni puternice. Fulgerul poate lovi liniile de inalta tensiune sau pamantul, iar apoi sa afecteze instalatiile electrice si tevile de la instalatia sanitara.

2. Sa folosesti un dus vechi

O treime din capetele de dus contin bacterii periculoase, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Colorado. Micutele fante de la dus sunt locul perfect pentru microbi. Chiar daca folosesti dezinfectante puternice, bacteriile tot se vor inmulti. Poti schimba regulat para de dus sau sa nu o folosesti deloc.

3. Sa nu ai pres antiderapant

Potrivit unui studiu din 2011 realizat de Centrul de prevenie si control al bolilor din Statele Unite, 230.000 de accidente au loc anual, la dus. Aproape un sfert dintre acestea sunt din cauza alunecarii. De aceea este indicat ca de fiecare data cand faci dus sa pui langa cada un pres antiderapant.

4. Te freci prea mult cu peria

Exfolierea este excelenta pentru inlaturarea celulelor moarte de la suprafata peilii, insa nu exagera. Nu uita ca peria sau buretele pe care il folosesti sunt o casa foarte buna pentru germeni. Ai grija sa le speli de fiecare data cu otet sau sa le igienizezi in masina de spalat. Dupa dus, tine peria sau buretele intr-un loc unde sa se poata usca rapid.

5. Sex la dus

Partidele de sex in dus pot fi incitante si excitante, insa si periculoase pentru integritatea ta si a partenerului, mai ales daca ai baia mica. Daca totusi, va aventurati, aveti grija sa va luati toate masurile de siguranta.

Sursa: sfatulparintilor.ro

 

Ultimele stiri

Stiri