joi, martie 30, 2023

Vrei sa ramai insarcinata? Nu mai te da cu oja! Iata de ce!

 

Desi ofera un aspect deosebit unghiilor tale, foarte putini dintre noi stim ce efecte are asupra sistemului nervos central, endocrin si genital. Informatiile de mai jos cu siguranta te vor face sa te intrebi de doua ori inainte sa mai folosesti oja.

Folosirea constanta a ojei nu doar ca duce la ingalbenirea unghiilor, dar are si alte efecte negative mult mai periculoase pe care trebuie sa le iei in calcul.

Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California, Statele Unite atrag atentia ca majoritatea lacurilor de unghii contin multe substante chimice care pot deteriora grav starea de sanatate a unei persoane.

De aceea, specialistii le sfatuiesc pe femeile care folosesc oja in mod constant sa citeasca cu atentie etichetele lacurilor de unghii pe care vor sa le achizitioneze. Formaldehidele, toluenul si dibutilul sunt trei substante periculoase care, impreuna, pot favoriza dezvoltarea celulelor canceroase.

Toluenul distruge sistemul nervos central

Acest solvent nu permite lacului de unghii sa se ingroase sau sa se intareasca pe partea interioara a sticlei. Aplicat in mod constant pe unghii, toluenul patrunde in organism si ataca sistemul nervos central, cat si organele reproducatoare.

Dibutilul afecteaza organele genitale

Aceasta substanta este adaugata in oje cu scopul de a le face usor de aplicat pe unghii. Desi creste calitatea ojelor, dibutilul afecteaza sanatatea organelor reproducatoare, ducand chiar si la infertilitate.

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

Ultimele stiri

Stiri