luni, mai 29, 2023

Vitamina ce nu ar trebui sa fie ignorata de nici o femeie din Romania!

Vitamina K este o vitamina solubila in grasimi, cel mai bine cunoscuta pentru rolul sau pe care il joaca in coagularea sangelui. Cu toate acestea, aceasta vitamina este esentiala pentru construirea oaselor puternice, prevenirea bolilorde inima si in alte procese esentiale. De fapt, aceasta vitamina este numita adesea “vitamina uitata”, deoarece beneficiile sale majore sunt adesea trecute cu vederea.

Vitamina K2 previne aproape totul, de la riduri pana la cancer. Aceasta vitamina este foarte utila, in special, femeilor.

Iata de ce este atat de important sa consumam regulat vitamina K2:

Sanatatea oaselor – calciul joaca un rol foarte important cand vine vorba de sanatatea oaselor, mai ales in ceea ce priveste densitatea acestora. Exista dovezi ca vitamina K2 ar putea spori sanatatea oaselor si ar reduce riscul de osteoporoza. Pentru un raport din 2004 al Current Pharmaceutical Design/Proiectari Actuale in Farmaceutica, savantii au preluat cercetarile disponibile despre vitamina K2 si osteoporoza. Rezultatele au dezvaluit ca vitamina K2 ar putea stimula formarea oaselor si ar putea suprima fracturarea brusca a oaselor datorata varstei inaintate.

Vitamina K2 pare de asemenea sa sustina densitatea minerala a oaselor si sa previna fracturile osteoporotice la pacientii cu osteoporoza datorata varstei. Intr-o recenta revizuire a cercetarilor pe aceasta tema, publicata in Current Drug Safety/Siguranta Actuala a Medicamentelor, cercetatorii au gasit ca o combinare a vitaminei K2 cu bifosfonatii (o clasa de medicamente care previn pierderea masei osoase) ar putea fi utila pentru prevenirea fracturilor la femeile aflate in perioada post-menopauza si osteoporoza.

Sanatatea dintilor – cariile, sensibilitatea dintilor sau oricare alte probleme ale cavitatii bucale, toate pot fi reduse sau prevenite cu ajutorul vitaminei K2.

Sistemul cardiovascular – formarea cheagurilor de sange este tocmai rezultatul direct al deficientei de K2 in organism. Cele care duc la formarea cheagurilor de sange sunt tocmai depunerile de calciu si este foarte important sa avem suficienta vitamina K2 in organism care sa poata sa dizolve depozitele de calciu de pe vene si artere.

Sanatatea venelor – varicele se incadreaza in categoria bolilor cardiovasculare, iar calciul, care se depune in locuri in care nu ar trebui sa se depuna, cauzeaza aceasta conditie medicala.

Prevenirea cancerului – cercetari preliminare indica faptul ca vitamina K2 ar putea ajuta la tratarea unor forme de cancer. De exemplu, intr-un studiu de laborator publicat in Jurnalul International de Oncologie, cercetatorii au gasit ca vitamina K2 ar putea ajuta la favorizarea mortii celulelor canceroase pulmonare.

Surse de vitamina K2 sunt si galbenusul de ou, ficatul, anumite tipuri de branza. Mai mult, sursele de vitamina K sunt foarte sarace in calorii: 100 g de napi fierti au 36 calorii, spanac fiert: 41, gulia: 29, varza de Bruxelles: 61 calorii, broccoli: 44 calorii, patrunjel proaspat: 3, laptuci: 16 calorii.

Sursa: romaniatv.net

Ultimele stiri

Stiri