Vezi puncte albe care plutesc prin aer? Nu ignora acest simptom! Iata de ce!

1229

In cazul in care se intampla sa vezi pete sau firisoare care par ca plutesc prin aer atunci cand  focalizezi privirea pe suprafete deschise la culoare, trebuie sa stii in primul rand ca nu esti singurul. Citeste in continuare ce sunt aceste puncte albe si de ce nu ar trebui sa ignori acest simptom.

In mod normal, petele, punctele, sau „mustele” care parca plutesc prin fata ochilor cand privesti fix inspre suprafete plane precum un perete sau paginile unei carti nu ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare.

Totusi, exista si situatii in care aceste naluciri vizuale trebuie investigate mai indeaproape de catre un medic specialist.

Aparitiile „fantomatice” sunt, in aceste situatii, mici modificari care survin in interiorul ochiului, si nu la exteriorul sau. Primele doua treimi din partea frontala a globului ocular sunt umplute cu gelatina, o substanta denumita corp vitros.

Daca iti concentrezi atentia asupra lor, particulele plutitoare se muta catre zona periferica a ochiului. La acest punct, corpul vitros se modifica, ducand la aparitia unor particule fine care sunt, de regula, alcatuite din fibre de colagen.

Aceste particule plutesc prin corpul vitros, blocand lumina captata prin pupila, rezultatul fiind aparitia de umbre pe retina si pe fundul ochiului. Acestea sunt misterioasele aparitii care par sa se miste prin aer.

Singurul motiv de ingrijorare il reprezinta instalarea foarte brusca a acestor particule in campul vizual, care poate fi insotita de flash-uri de lumina sau pierderea temporara a vederii. In aceste cazuri, se recomanda sa te prezinti de graba la un medic oftalmolog.

Aici, problema poate indica inflamatie, hemoragii, sectionarea sau desprinderea retinei, ceea ce necesita tratament de urgenta.

Asadar, in astfel de cazuri, mergi imediat la medic ca sa eviti sechelele, printre care si orbirea ireversibila. In toate celelalte situatii, particulele semitransparente nu reprezinta un motiv real de ingrijorare.

Sursa: secretele.com