marți, februarie 7, 2023

Ungaria s-a razgandit! A anuntat ca va sustine candidatura Romaniei la OCDE

 

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a fost informat de omologul sau ca Ungaria va sustine candidatura Romaniei la OCDE, informeaza MAE.

„Ministerul roman al Afacerilor Externe a fost informat de catre Ministerul ungar al Afacerilor Externe si Comertului cu privire la sprijinirea de catre Ungaria a candidaturii tarii noastre pentru aderarea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Mentionam ca lista candidatilor nominalizati pentru negocieri de aderare ar putea sa faca obiectul unei decizii in cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astazi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare”, precizeaza MAE.

„Demersurile specifice diplomatiei romanesti din ultima perioada, indreptate spre un dialog de substanta cu statele membre ale organizatiei si cu structurile Organizatiei, au urmarit sa faca cunoscute atuurile si argumentele Romaniei de natura sa genereze consensul membrilor organizatiei cu privire la sprijinirea candidaturii tarii noastre”, mai precizeaza MAE.

Initial, Ungaria anuntase ca nu va sustine candidatura Romaniei la OCDE.

Ultimele stiri

Stiri