joi, martie 23, 2023

Un medicament ieftin ar putea salva vietile oamenilor cu COVID-19. 19 din 20 de pacienti infectati s-au facut bine fara sa fie spitalizati!

Un medicament ieftin si foarte accesibil pe scara larga, dexametazona, ar putea ajuta la salvarea vietii pacientilor Covid-19 aflati in stare grava, relateaza BBC News, citat de hotnews.ro. Costul zilnic al tratamentului este de 5,4 lire sterline.

Dexametazona este un medicament pe baza de corticosteroizi si este utilizat in tratamentul multor afectiuni, incluzand probleme reumatice, o serie de afectiuni ale pielii, alergii severe, dar si boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoza.

Expertii britanici citati de BBC News sustin ca medicamentul reprezinta o descoperire esentiala in tratamentul impotriva noului virus care poate fi mortal.

Concret, ar reduce cu o treime riscul letal in cazul pacientilor care sunt trecuti pe ventilatie sau pe oxigenare artificiala.

Medicamentul face parte din seria celor testate la nivel mondial in terapia impotriva Covid-19.

Cercetatorii estimeaza ca acest medicament ar fi putut salva nu mai putin de 5.000 de vieti in Marea Britanie. In acelasi timp, avand in vedere preturile mici, el ar putea fi de un imens folos in tarile sarace care se lupta cu un numar mare de pacienti infectati.

Potrivit BBC News, in jur de 19 din 20 de pacienti infectati s-au facut bine fara sa fie spitalizati. De asemenea, dintre cei care au fost spitalizati, majoritatea se vindeca, insa exista si cazuri care ajung sa aiba nevoie de ventilatie mecanica sau de oxigen. Aceasta categorie din urma ar putea fi ajutati prin administrarea medicamentului care este deja utilizat intr-o serie de afectiuni inflamatorii, determinand o mai buna reactie a sistemului imunitar care trebuie sa lupte cu virusul, scrie Aktual24.

Ultimele stiri

Stiri