luni, mai 29, 2023

Un medic nutritionist celebru din Romania uimeste cu declaratia sa! Iata ce ucide mai multi oameni decat alcoolul si fumatul la un loc!

In cazul in care credea ca fumatul si alcoolul sunt principalii dusmani ai sanatatii tale, un celebru medic nutritionist din romania contrazice total acest lucru. El  sustine ca alimentatia proasta ucide mai multi oameni decat alcoolul si fumatul la un loc.

Profesorul Nicolae Hancu nu este un nutritionist cu viziuni extreme, nu iti interzice sa mananci anumite alimente, dar iti recomanda echilibru alimentar si miscare multa, elemente care ajuta la prevenirea bolilor care fac ravagii si ucid milioane de oameni: diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer. “Este interzis sa interzicem, trebuie sa fie un echilibru in toate, iar aceasta se invata pe parcurs”, spune profesorul Hancu. Cat despre preventie, specialistul clujean afirma ca este “cea mai buna forma de tratament”.

14 milioane de decese anual din cauza mancarii

Profesorul Nicolae Hancu subliniaza ca alimentatia si somnul sunt doua elemente cheie pentru sanatatea noastra. Si cand afli ca alimentatia ucide anual 14 milioane de oameni te gandesti serios cat de sanatoasa este mancarea cu care te hranesti in fiecare zi. “Alimentatia raspunde de 14 milioane de morti in lume, anual. Alcoolul si fumatul impreuna fac 12 milioane de morti”, mentioneaza specialistul.

Ca oamenii sa fie mai sanatosi trebuie umblat la mentalitate pentru schimbarea stilului de viata, aspecte care sunt foarte dificile. “Sa schimbi alimentatia unui popor este un lucru extraordinar de greu. Noi, forurile stiintifice, educationale ne-am organizat sa facem educatie nutritionala populationala. Cand faci o astfel de educatie ii spui omului si cum sa se miste, cum sa nu bea, cum sa doarma”, explica Nicolae Hancu.

Sursa: monitorulcj

 

Ultimele stiri

Stiri