Un medic ne dezvaluie cele mai mari mituri despre hemoroizi pe care ar trebui sa le cunoastem!

1035

 

Una dintre cele mai intalnite probleme de sanatate sunt hemoroizi, dar acest subiect delicat nu este discutat mult prea des. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai mari mituri despre hemoroizi demontate de medici.

Hemoroizi, una dintre afectiunile despre care nu prea se vorbeste, este o problema medicala de care sufera peste 65% din populatia globului cu varsta de peste 50 de ani. Descopera in randurile de mai jos care dintre miturile despre boala hemoroidala sunt adevarate si care nu!

Prea rusinati ca sa discute cu un specialist un subiect atat de delicat, multe persoana ajung sa urmeze tratamentul nepotrivit pentru hemoroizi sau ajung la medic prea tarziu, cand stadiul bolii este avansat. Doctorii Dan Andronesi si Dorel Firescu, coordonatorii clinicii OK Medical, ne spun care dintre miturile legate de hemoroizi sunt adevarate si care nu.

Exista multe tratamente naturiste care ma pot scapa de hemoroizi — Fals

Creme, ceaiuri, pastile – majoritatea pacientilor cu hemoroizi le-au incercat inainte sa ajunga la medic. Acestea nu dau insa rezultate, ba chiar agraveaza problema, atrage atentia medicul Dorel Firescu.

„Toate remediile naturiste recomandate pe internet, dar si pseudoconsulturile facute in farmacii sau in cabinetele unor medici care nu au pregatire in proctologie nu fac altceva decat sa inrautateasca starea celor care sufera de hemoroizi. Niciun tratament administrat local – deci creme – si niciun tratament inghitit – pastile sau ceaiuri – nu pot vindeca aceasta afectiune. Boala isi vede mai departe de evolutie, apar complicatii si, deseori, recidive chiar dupa ce intervenim profesionist”, explica medicul Firescu.

Hemoroizii sunt o problema de la varsta a treia incolo — Fals

Medicii depisteaza boala hemoroidala la tot mai multi tineri. Printre cauzele frecvente ale aparitiei hemoroizilor se numara alimentatia saraca in fibre, constipatia, greutatea excesiva, lipsa de miscare, fumatul si consumul excesiv de alcool.

Statul indelungat in sezut duce la aparitia hemoroizilor — Adevarat

Statul in sezut ore intregi poate creste riscul de formare a hemoroizilor. „Statul prelungit pe scaun creste presiunea venoasa in plexul venos hemoroidal, fapt ce duce la aparitia acestei afectiuni”, explica medicul Dan Andronesi. Sedentarismul apare pe lista principalelor cauze ale hemoroizilor si trebuie sa luptam cu el zi de zi.

Femeile sunt mai afectate de aceasta boala decat barbati — Adevarat

Femeile pot suferi mai des de hemoroizi pentru ca sarcina favorizeaza aparitia acestora. Schimbarile hormonale din cele noua luni, precum si travaliul sunt factori care pot duce la acest diagnostic.

Sursa: clicksanatate.ro