joi, octombrie 28, 2021

Un liceu care isi cinsteste cu adevarat valorile! Olimpici promovati de un liceu pe panouri publicitare. „Ne mandrim cu ei si vrem sa-i facem cunoscuti”

Alexandru Garban, medaliat cu argint la Olimpiada Pluridisciplinara Tuymaada, Edis Memis, medaliat cu bronz la Olimpiada Internationala de Matematica si medaliat cu aur la Olimpiada Balcanica de Matematica-Seniori si Vlad Vergelea, medaliat cu aur la Olimpiada Balcanica de Matematica-Juniori, sunt elevii cu care Liceul International de Informatica din Constanta se mandreste.

Cei trei tineri au obtinut rezultatele la competitii din anul 2018, iar conducerea liceului a decis sa-i promoveze intr-un mod inedit: prin panouri publicitare amplasate pe bulevardele orasului Constanta. Astfel, cei care trec pe Bulevardul Mamaia sau Soveja ii pot vedea pe elevii care au obtinut primele locuri la olimpiade internationale de matematica. „Noi ne promovam intotdeauna elevii valorosi. Sunt meritele lor. Am incercat, pentru ca ne mandrim cu ei, sa-i facem cunoscuti prin cat mai multe mijloace. Este munca lor, si nu aveti idee cat de mult muncesc copiii acestia”, spune Ioana Stoichita, reprezentanta Liceului International de Informatica.

Edis Memis, trece acum in clasa a XI-a, iar in primii doi ani de liceu a reusit sa fie multipremiat national si international la matematica. Anul acesta s-a intors cu aur de la Olimpiada Balcanica de Matematica, ce s-a desfasurat anul acesta in Serbia si cu bronz de la Olimpiada Internationala de Matematica. „Cel mai valoros rezultat este cel al lui Edis, care a luat bronzul la internationale. Este prima data dupa 17 ani cand am avut un constantean la aceasta competitie. Pentru noi este o mare mandrie. Este un elev deosebit. A mai avut si alte premii internationale si ne asteptam si pe viitor la rezultate la fel de spectaculoase”, declara Ioana Stoichita. Balcaniada de matematica este o competitie anuala, in care intra in concurs cei mai buni elevi matematicieni din tarile balcanice. Subiectele sunt de o dificultate foarte ridicata, iar concursul tine 4 ore si jumatate. Alexandru Girban si Vlad Vergelea au terminat primul an de liceu. si ei au participat la olimpiade internationale, fiind medaliati cu argint la Olimpiada Pluridisciplinara Tuymaada si, respectiv, cu aur la Olimpiada Balcanica de Matematica-Juniori. in palmaresul de anul acesta a lui Vlad Vergelea se numara si : premiul I la European Mathematical Cup, organizat de Asociatia croata ”Young gifted Mathematicians Marin Getaldic”, medalia de aur la Concursul National Stelele matematicii, organizat de Societatea de stiinte Matematice din Romania, medalia de aur la Concursul International „Mathematical Danube Competition”, medalia de argint la Olimpiada Iraniana de Geometrie si medalia de aur la Concursul International „Mathematical Grammar School Cup”.

Liceul International de Informatica din Constanta se mandreste si cu singurele medii de 10 la examenul de Bacalaureat din aceasta vara, la nivelul judetului. Ana Maria Milcu si Horia Culea sunt singurii absolventi din Constanta care au luat note maxime la probele Bacalaureatului. „Toata lumea se gandeste ca au luat 10 la BAC, dar in realitate ei au luat trei note de 10: la matematica, romana si fizica. Fata este sefa noastra de promotie, iar Horia este si el olimpic”, spune Ioana Stoichita. Ana Maria va pleca la Bucuresti, la Universitatea Politehnica, iar Horia va studia la Delft University of Technology, din Olanda, specializarea „Computer science and Engineering“. „in fiecare an avem un procent destul de ridicat de elevi, aproximativ 20%, care pleaca in strainatate pentru ca noi, in cursul celor patru ani de studiu, ii animam si coordonam spre a participa la diferite olimpiade internationale, proiecte sau concursuri. si atunci ei prin gustul, vad cum se lucreaza afara si se duc”, conchide reprezentantul Liceului international de Informatica.

Sursa: Adevarul

Ultimele stiri

Stiri