luni, mai 29, 2023

Un an de la tragedia din Colectiv! Klaus Iohannis: Cei care nu au inteles mesajul Romaniei dupa Colectiv vor fi ”maturati” de pe scena publica!

Victimele incendiului din clubul Colectiv sunt comemorate, duminica, la implinirea unui an de la tragedie, printr-un mars al tacerii, inaugurarea a doua monumente si o serie de concerte. Presedintele Klaus Iohannis a mers de dimineata pentru a aduce o coroana de flori in locul in care 64 de tineri si-au pierdut viata.

Presedintele Klaus Iohannis a venit, duminica dimineata, in fata clubului Colectiv, unde a depus o coroana de flori si a pastrat un moment de reculegere in memoria celor 64 de victime ale tragediei care a avut loc pe 30 octombrie 2015. Presedintele a ajuns in fata clubului la ora 9.00, acolo unde deja mai multi oameni au depus flori si au aprins lumanari. Seful statului a depus o coroana de flori, a aprins o lumanare si a pastrat un moment de reculegere.

„A trecut exact un an. O tragedie care a curmat vieti, a schimbat destine si a schimbat si Romania. Am tinut sa vin astazi sa aduc un omagiu celor 64 de vitime ale tragediei de la colectiv. Pentru ei am orgabnizat o slujba de pomenire la ora 10. Avem datoria sa nu lasam sa se uite aceasta tragedie, avem datoria sa o comemoram, sa nu-i uitam niciodata pe cei care, nevinovati, au murit aici, in Colectiv. Avem datoria sa facem tot ce putem pentru cei care au fost aici si au supravietuit. Sunt 128 de oameni care au nevoie de tratament, consiliere, empatie, nu doar de compasiune. Romania s-a schimbat”, a declarat Klaus Iohannis duminica dimineata.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, in fata clubului Colectiv, ca la un an de la aceasta tragedie unele lucruri s-au schimbat in bine, dar au ramas restante, afirmand ca si-ar fi dorit ca pana acum sa se afle „cine s-a facut vinovat” de incendiul din Colectiv.

„Acum, dupa an an de zile, tragem linie, vedem ca unele lucruri s-au schimbat in bine. Verificarile sunt mai clare, mai dese, la astfel de locatii unde se organizeaza evenimente, exista proceduri mai clare intr-o serie de domenii. Alte lucruri inca nu s-au schimbat, dupa parerea mea, suficient de mult. Mi-as fi dorit ca dupa un an de zile sa stim totusi cine s-a facut vinovat de acest accident teribil”, a spus presedintele.

Seful statului a adaugat ca societatea s-a schimbat in ultimul an, iar oamenii au devenit mult mai „constienti”. „Oamenii, pe buna dreptate, se uita atent la locurile unde merg pentru diferite spectacole. Societatea civila si-a ridicat vocea si a cerut schimbari, pe buna dreptate. Toate acestea se intampla si cred ca sunt unele semne bune”, a spus el.

Iohannis a mai spus ca cei care nu au inteles mesajul Romaniei dupa Colectiv vor fi ”maturati” de pe scena publica.

„Aceste schimbari sunt inevitabile, iar cei care au inteles mesajul romanilor, al Romaniei dupa Colectiv vor avea probabil o pozitie mai buna in alegeri, iar cei care nu au inteles acest mesaj, incet dar sigur vor fi maturati de pe scena publica. Romania nu mai este acum Romania care a fost acum un an de zile. Oamenii au mai multe pretentii, mai multe asteptari si este bine asa”, a afirmat seful statului.

Un monument in memoria victimelor incendiului din clubul COLECTIV va fi inaugurat duminica, la ora 13.00, in Piata Bucur, dupa un an de la tragedia in urma careia au murit 64 de persoane.

Ultimele stiri

Stiri