Uimitorul “exercitiu al stafidei” te ajuta sa scapi de kilogramele in plus! Iata cum!

1043

 

In cazul in care vrei sa scapi de kilogramele in plus, noi iti propunem sa incluzi in rutina ta un exercitiu inedit. Pentru asta vei avea nevoie de o singura stafida. Citeste in continuare pentru a afla ce este acest exercitiu si cum se face el.

Trebuie sa mancam pentru a supravietui, dar cat de des, de fapt, savurezi mancarea?

Conceptul de „constientizare a mancarii” („mindful eating”) nu este ceva nou, de ani de zile expertii mancarii sanatoase ne arata beneficiile aprecierii alimentelor in loc sa infulecam pe nerasuflate. In plus, studiile au demonstrat ca aceasta metoda duce la pierderea kilogramelor cu un efort minim.

Cum trebuie sa procedezi?

Un expert a povestit experienta lui, faptul ca a incercat si testat aceasta tehnica, de constientizare a mancarii, numita „exercitiul stafidei” („the sultana exercise”).

Potrivit lui Charlotte Thaarup, directorul si consultantul australian al „The Mindfulness Clinic”, acest exercitiu este tot ce avem nevoie pentru a consuma alimentele constient.

Iata ce trebuie sa faci:

1. Ia o stafida si stai cinci minute „folosindu-ti cele 5 simturi”

2. Priveste-o, observand textura si culoarea

3. Cerceteaza-o cu atentie

4. Miroase-o

5. Gust-o si simte-i aroma

Thaarup mai spune ca acest exercitiu te poate ajuta sa mananci mai putin si mai bine, scrie Mail Online, citat de The Independent. „Indiferent ca vrei sa slabesti, ca vrei sa schimbi relatia pe care o ai cu mancarea sau sa reduci stresul cotidian prin alegerea solutiilor sanatoase, alimentatia constienta te va ajuta sa faci toate astea”, spune Thaarup.

Alte trucuri ce te pot ajuta sa mananci constient:

1. Pune tacamurile jos intre imbucaturi

2. Fii atent la ce te gandesti in timp ce mananci

3. Ia mese memorabile datorate aranjamentului special al mesei

4. Mananca incet

5. Stai la o masa, eventual in bucatarie, si nu in fata televizorului cand mananci

6. Tine un jurnal alimentar.

Sursa: jurnalul.ro