joi, iunie 8, 2023

Uimitoarele efecte terapeutice ale pisicilor

Pisicile nu sunt doar dragute si tovarasi de viata prietenosi. Se pare ca pisicile sunt bune pentru starea de sanatate a organismului tau. Sigur, comportamentul lor amuzant reuseste sa ne faca sa zambim uneori, dar stiai ce beneficii iti poate oferi o pisica?

Sunt dragalase, companioni ideali, amuzante, haioase, iar la toate acestea se adauga o alta calitate: au putere de vindecare. Este vorba despre pisici.

Jean-Yves Gauchet, veterinar, cel care a adus in Franta terapia torsului, sustine ca pisicile care torc au harul de a linisti o persoana anxioasa. Torsul transmite creierului uman ganduri pozitive.

Avantajele de a avea in casa o pisica nu se limiteaza la tors. Pisicilor le place sa fie alintate si sa le oferi afectiune, de aceea ele umplu un gol in sufletele persoanelor care locuiesc singure, care nu au copii.

In Japonia exista chiar baruri cu pisici, unde clientii vin sa se destinda dupa orele de serviciu, band ceai si mangaind animalele.

Refac densitatea osoasa

Potrivit unui studiu aparut in Scientific American, matele torc cu o frecventa situata intre 25 si 150 hertzi, iar acest sunet poate ajuta la refacerea densitatii osoase si a nivelului de energie.

De asemenea, proprietarii de pisici au un risc mai mic de a face infarct. Este concluzia unui studiu desfasurat pe parcursul a 10 ani, la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au luat parte peste 4.000 de americani cu varstele intre 30 si 75 de ani. Riscul de atac de cord scade cu pana la 40%, in timp ce riscul de a deced din cauza unei boli de inima se reduce cu pana la 40%. Zgomotul produs de tors ajuta si la scaderea tensiunii arteriale, dar si a nivelului de trigliceride.

Stiai ca…

…un animal de companie reduce riscul de limfom non-Hodgkin cu aproximativ 33%? Cu cat este mai mare perioada in care ai o pisica, cu atat scade riscul de a face limfom.

….persoanele cu animale de companie traiesc mai mult? O spune manualul Merck dedicat veterinarilor.

… animalele de companie sunt bune pentru sanatatea ta mentala? Un studiu realizat de  Universitatea din Warwick a aratat ca persoanele in varsta au avut mai putine episoade  de depresie si stres psihologic daca aveau un  animal de companie.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Ultimele stiri

Stiri