joi, martie 23, 2023

Uimitoarele beneficii oferite organismului de fasolea alba

 

Desi este unul dintre cele mai consumate alimente, mai ales in timpul postului, fasolea alba ascunde multe beneficii de care majoritatea dintre noi suntem constienti. Citeste in continuare pentru a afla ce efecte are consumul de fasole alba asupra organismului tau.

Fasolea alba este o varietate populara, consumata pretutindeni. Se pare ca a fost cultivata inca de acum 4.000 de ani (fiind usor de intretinut chiar si in conditii dificile) si de atunci, este prezenta in regimul alimentar al multor popoare. Este sursa perfecta de proteine si poate fi incorporata in supe, tocanite, salate si alte mancaruri gatite. Chiar si atunci cand este conservata, continua sa isi pastreze proprietatile benefice, spre deosebire de alte legume sau fructe. In afara de proteine, ofera organismului necesarul de fibre, minerale si compusi antioxidanti. Fasolea alba are un impact pozitiv, iata doar cateva dintre beneficiile pentru sanatate.

Fasolea alba protejeaza inima

Cantitatea mare de fibre alimentare poate fi de folos impotriva colesterolului ridicat, eliminandu-l din organism. In plus, fasolea alba contine magneziu si acid folic, iar aceste substante ajuta la reglarea tensiunii arteriale (intr-un mod similar cu potasiul), prin relaxarea vaselor de sange si reducerea presiunii asupra inimii. Astfel, se previn accidentele vasculare cerebrale si atacurile de cord. De asemenea, consumul regulat de fasole alba reduce nivelul de homocisteina – un factor de risc pentru dezvoltarea unor boli cardiace.

Fasolea alba ofera energie

Datorita continutului ridicat de proteine din fasolea alba, organismul stocheaza mult mai usor energia. Este un impuls sanatos si pentru procesul cognitiv, iar nivelul ridicat de mangan optimizeaza intregul proces si ofera forta necesara. Mai mult, fierul prezent stimuleaza buna circulatie a celulelor rosii din sange, imbunatatind oxigenarea ceea ce, din nou, creste nivelul de energie.

Fasolea alba impotriva diabetului

Consumul de fasole alba este un excelent mod de a obtine fibre dietetice, necesare pentru o serie de procese diferite. In ceea ce priveste gestionarea diabetului, fibrele ajuta la reglarea absorbtiei substantelor nutritive si optimizarea nivelului de zahar. Pentru cei ce sufera de aceasta afectiune, cu un echilibru stabil intre insulina si glucoza, este mult mai putin probabil sa apara probleme. Se previne astfel dezvoltarea bolii precum si severitatea simptomelor, odata ce diagnosticul este stabilit.

Fasolea alba contra unor boli cronice

Manganul este utilizat impreuna cu alti compusi antioxidanti pentru a elimina radicalii liberi si a minimiza efectul stresului oxidativ. Prin urmare, leguminoasa este un aliat pentru sistemul imunitar si ar putea preveni aparitia unor boli cronice (cancer, degenerescenta maculara).

Fasolea alba stimuleaza circulatia

Sistemul cardiovascular functioneaza mult mai bine gratie fierului prezent in cantitati ridicate in fasolea alba. Atunci cand circulatia este optima si la nivelul extremitatilor, se accelereaza vindecarea ca urmarea a unei boli sau accidentari si de asemenea, se pot observa schimbari ale vitalitatii. Prin consumul de fasole alba se poate evita si un deficit de fier si urmarile anemiei, simptome precum slabiciune, greata, oboseala si dureri de cap.

Fasole alba pentru buna dezvoltare si crestere

Aproximativ un sfert din cantitatea zilnica necesara de proteine se regaseste intr-o portie de fasole alba. Proteinele ajuta in procesul de crestere si se recomanda pentru o buna dezvoltarea a corpului sau dupa o perioada de convalescenta, o optiune extrem de eficienta. Pentru orice nevoie, fie ca vorbim de masa musculara sau intarirea rezistentei osoase, fasolea alba poate fi inclusa cu succes in orice regim alimentar.

Sursa: curademiere.ro

Ultimele stiri

Stiri