luni, mai 29, 2023

Ucide fara sa simti intr-un an! Boala care ucide necrutator si in Romania! Informeaza-te!

Melanomul este o forma de cancer cutanat care isi are originea in celulele producatoare de pigment denumite melanocite. Aceste celule devin anormale, cresc necontrolat si invadeaza in mod agresiv tesuturile din jur. Chiar daca melanomul este mai putin frecvent decat alte tipuri de cancer de piele este cel mai grav.

Alerta fara precedent transmisa de specialisti. S-a descoperit o boala necrutatoare care ucide in timp record, fara dureri. O afectiune foarte periculoasa si larg raspandita printre oameni actioneaza in mod silentios in organism, fara sa produca simptome vizibile, in special dureri.

Melanomul este o forma extrem de agresiva de cancer care sunt produse de celulele producatoare de pigment denumite melanocite, scrie Dailybreak.ro. Melanocitele se dezvolta in mod anormal sub actiunea razelor ultraviolete, invadand tesuturile din jurul lor si distrugandu-le. Trasaturile sale transforma melanomul in cea mai agresiva boala de piele. Din pacate, statisticile arata ca 75% dintre persoanele care sunt diagnosticate cu melanom mor in primul an de la diagnosticare, anunta Realitatea TV. Anul trecut, un numar de peste 9400 de persoane au murit in urma acestei forme de cancer, potrivit Skin Cancer Foundation.

De regula cancerul de piele nu provoaca disconfort, insa orice mancarimi sau sangerari ale pielii pot reprezenta simptome sau indicii pentru existenta unui cancer de piele. Aceasta inseamna ca de regula, cancerul de piele este observat ca urmare a modificarilor de piele vizibile si eventual palpabile, si nu prin alte simptome. Abia in stadiile avansate ale cancerului de piele, respectiv melanom, in urma metastazei apar si simptome ale altor organe. De aceea este importanta identificarea la timp a cancerului de piele, chiar si atunci cand nu se manifesta simptomele la scara larga.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri

Stiri