joi, iunie 8, 2023

Toti romanii care tin post ar trebui sa cunoasca aceste alimente care le ofera energie!

Nu putini dintre noi suntem cei care tinem post, fie din motive religioase, fie din motive de sanatate. Indiferent care este motivul, este foarte important sa-i oferim organismului energia necesara consumand alimentele potrivite. In continuare iti vom dezvalui care sunt cele mai bune alegeri in perioada postului.

Sănătatea organismului nostru depinde, în mare măsură, de ceea ce mâncăm. Astfel, dacă te-ai hotărât să ţii postul Paștelui, trebuie să ştii să organismul are nevoie de alimente energizante, bogate în vitamine şi minerale, dar mai ales proteine. Iata lista cu acele alimente de post care îţi dau energie.

Pentru că în post sunt interzise cu desăvârşire carnea, ouăle şi lactatele, care reprezintă hrana de bază în cea mai mare parte a anului, persoanele care vor ţine tot postul trebuie să consume alimente bogate în proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale de care este nevoie atât pentru sănătatea organismului cât şi pentru randamentul în activităţile de zi cu zi.

În post, ai grijă să mănânci între 48 şi 60 grame de proteine zilnic, care să constituie în jur de 15%-20% din numărul total de calorii consumate în fiecare zi. Iată ce surse bogate de proteine poţi consuma în post!

Alimente de post care îţi dau energie: nucile, migdalele, fisticul și alunele

Acestea sunt sunt sățioase și hrănitoare şi pot înlocui oricând gustarea de la ora 11 sau pe cea de după-amiază, de la ora 5. Nu mâncaţi însă mai mult de o mână de fructe uscate pe zi, adică 50 de grame.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri