Acasă Sanatate Toti oamenii din Romania ar trebui sa stie aceste lucruri uimitoare despre vise!

Toti oamenii din Romania ar trebui sa stie aceste lucruri uimitoare despre vise!

0
Toti oamenii din Romania ar trebui sa stie aceste lucruri uimitoare despre vise!

 

Visele sunt unul dintre cele mai fascinante subiecte, dar oamenii de stiinta stiu foarte putine lucruri despre acestea. Citeste in continuare pentru a afla cele mai interesante lucruri despre vise.

Toti oamenii viseaza in absolut fiecare noapte. Cu toate acestea stim foarte putine lucruri despre visele noastre. De unde provin? Ce inseamna? Le putem controla si ar trebui sa incercam sa le interpretam?

Visatul este una dintre cele mai misterioase si interesante experiente din viata noastra. In timpul imperiului roman unele vise au fost aduse in senatul roman pentu a fi interpretate intrucat se credea despre ele ca sunt mesaje de la zei. Cei care se pricepeau la interpretarea viselor ii insoteau pe liderii militari in timpul campaniilor si bataliilor.

In plus, este bine stiut faptul ca multi artisti au primit ideile creatoare in timpul somnului. Ce stim, cu adevarat, despre vise?

Iata 7 lucruri despre vise pe care ar trebui sa le cunosti.

Visul te poate ajuta in timpul studiului

Daca inveti pentru un test sau sa deprinzi o noua abilitate ar trebui sa iei in calcul sa mergi mai repede la culcare decat sa studiezi inca o ora. Iata de ce: atunci cand creierul viseaza, te ajuta sa inveti si sa rezolvi probleme, sustin cercetatorii de la Harvard Medical School. Un studiu care a aparut recent in Current Biology oamenii de stiinta au observat ca visele reprezinta modalitatea creierului de a procesa, integra si intelege noi informatii. Pentru a imbunatati calitatea somnului – si abilitatea creierului de a invata – evita zgomotele din dormitor (ca de exemplu un tv pornit) care pot avea o influenta negativa asupra lungimii si calitatii viselor.

Emotii

Cea mai des intalnita emotie in vise este anxietatea. Emotile negative sunt mai numeroase decat cele pozitive.

Incorporarea viselor

Mintea umana interpreteaza stimuli exteriori care bombardeaza organele de simt in timpul somnului si in integreaza in vise. Asta inseamna ca unerori, in timp ce visezi, auzi un zgomot in realitate si in incorporezi in ceea ce visezi. Spre exemplu, ai putea visa ca te afli la un concert in timp ce fratele/sora ta canta la chitara in camera alaturata.

Barbatii si femeile viseaza diferit

Barbatii au tendinta de a visa despre alti barbati. In jur de 70% dintre personajele care apar in visul unui barbat sunt alti barbati. In schimb, visele femeilor contin un numar egali de barbati si femei. In plus, barbatii au, in general, emotii mai agresive in timpul somnului comparativ cu femeile.

Poti avea orgasm in timpul unui vis

Poti avea un orgasm la fel de puternic ca cel real si in timpul somnului. Senzatiile percepute (mangaiere, placere etc) pot fi la fel de intense (daca nu chiar mai puternice) decat senzatiile experimentate in viata reala.

Si nu doar barbatii ajung la climax in timp ce vizeaza, ci si femeile. Evenimentele au loc in timpul REM.

Iti poti controla visele

Ideea filmului Inception este ca oamenii pot intra in visele lor si le pot modifica dupa pofta inimii. Aceasta nu este, insa, doar o fantezie marca Hollywood. Potrivit unui sondaj facut in randul a 3.000 de oameni, controlul visului (visul lucid) este o realitate. 64.9% dintre respondenti au devlarat ca au fost constienti ca visau, iar 34% puteau, uneori, controla ce se intampla in vis. Preluarea controlului asupra visului nu este o abilitate pe care o are oricine, insa poate fi invatata de oricine. Tehnica este benefica in special in cazul persoanelor care au cosmaruri in fiecare noapte.

Si animalele viseaza

Studiile facute pe diverse animale au aratat ca si ele au aceleasi unde cerebrale in timpul somnului exact ca oamenii.

Sursa: sfatulparintilor.ro