luni, mai 29, 2023

Toti barbatii din Romania ar trebui sa cunoasca aceste semne timpurii ale cancerului

 

Recunoasterea semnelor timpuri ale cancerului este de o importanta vitala pentru vindecarea cu succes a acestei boli. In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt unele dintre cele mai des intalnite simptome care anunta prezenta cancerului in cazul barbatilor:

Prezenta sangelui in urina

Prezenta sangelui in urina poate fi semnul unui cancer de rinichi, in timp ce o sangerare rectala poate indica un cancer de colon. Astfel, in astfel de situatii este necesar un control medical amanuntit.

Prezenta sangelui in urina poate fi si semnul unei alte probleme cu prostata, cat si al unei infectii urinare. Incontinenta urinara, dar si senzatia de arsura in timpul urinarii, mai ales la persoanele care au peste 60 de ani pot fi semnul unui cancer de prostata.

Febra

Febra, insotita de frisoane, mai ales pe timpul noptii, dar si de o stare de oboseala, poate fi semnul unei leucemii. Mai pot aprea infectii in organism, care nu se vindeca, in ciuda tratamentului. De aceea, sunt necesare analize sangvine amanuntite.

Tuse persistenta

O tuse care nu se vindeca, care dureaza de mai bine de o luna si care nu este insotita de alte simptome care indica prezenta unei infectii (febra, transpiratii, nas infundat) poate sa fie un semnal de alarma, caci poate indica prezenta unu cancer la plamani.

Daca ai o tuse care persista, este bine sa mergi la un control de specialitate.

Modificari la nivelul testiculelor

Cancerul de testicule poate fi semnalat de prezenta unei umflaturi la nivelul scrotului, cat si de aparitia unui nodul la unul sau la ambele testicule.

Astfel de simptome nu trebuie in niciun caz sa fie ignorate, mai ales daca in familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostata.

Oboseala excesiva

Oboseala poate fi semnul a nenumarate afectiuni,dar poate semnala si prezenta unor anumit tipuri de cancer. Oboseala aparuta in urma unor activitati zilnice obisnuite (mersul de acasa pana la serviciu sau urcatul scarilor), care nu cedeaza dupa ce te odihnesti suficient poate fi un semn al unei tumori. Acest simptom poate aparea mai ales in cazul cancerului de colon ori in cel al leucemiei.

Pierderi in greutate

O pierdere brusca in greutate, care nu are loc in urma unei diete, poate semnala prezenta unei infectii, a unei afectiuni cronice, dar si a cancerului. De aceea, este indicat sa mergi la un consult, pentru ca medicul este cel mai in masura sa puna un dagnostic corect.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri