sâmbătă, aprilie 1, 2023

Tinctura de propolis – Utilizari si beneficii ale acestui medicament al stupului

 

Despre medicamentele stupului, cum ar fi mierea sau polenul de albine s-a discutat foarte mult si majoritatea dintre noi le recunoastem valorea, dar ce stim despre tinctura de propolis? Citeste in continuare pentru a afla ce efecte are aceasta asupra organismului tau.

Produsele stupului continua sa aduca evidente imbunatatiri sanatatii omului. Tinctura de propolis se ia pe cale orala pentru afectiunile cailor respiratorii superioare (in gripe, amigdalite, guturai), dar este utila si in neplacerile digestive: enterite, colite, viroze intestinale. Tot prin administrare interna se recomanda in parazitoze si in afectiuni genito-urinare. Administrata extern, duce la cicatrizarea si regenerarea tesuturilor afectate de arsuri, plagi si dermatoze.

Plante impotriva “ruginirii” organismului

Radicalii liberi sunt inamici care nu obosesc macinand minut de minut organismul, prin efectul unui proces oxidativ de genul ruginirii paguboase a metalului. Impotriva acestor radicali liberi se lupta cu antioxidanti. Capsulele numite chiar Antioxidant au fost realizate din amestecuri de plante care incetinesc imbatranirea si agresiunea bolilor. Se utilizeaza ca adjuvante in bolile cardio-vasculare, reumatice, oculare, oftalmologice si respiratorii.

Sirop din plante impotriva giardiei

Un sirop denumit Giardinon se recomanda in cazurile de paraziti intestinali precum giardia si oxiurii. Acest sirop placut la gust, fiind amestecat cu miere, poate fi luat de copii, iar neutralizarea acestor paraziti se poate constata deja dupa cateva zile de cura.

Amestec de plante pentru copiii mofturosi

Sunt copii care le fac necazuri parintilor prin lipsa poftei de mancare, prin mofturile pe care le fac in fata farfuriei. Siropul Appetite Junior este un amestec de plante fara nici un ingredient chimic, dar imboatit cu miere pentru a-l face bun la gust pentru cei mici. Acest sirop nu numai ca sporeste pofta de mancare, dar este si un vitaminizant eficient.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri