Acasă Sanatate Ti s-a ingrosat vocea, tusesti si ai dificultati la inghitire? Poate fi o simpla durere in gat sau cancer tiroidian!

Ti s-a ingrosat vocea, tusesti si ai dificultati la inghitire? Poate fi o simpla durere in gat sau cancer tiroidian!

0
Ti s-a ingrosat vocea, tusesti si ai dificultati la inghitire? Poate fi o simpla durere in gat sau cancer tiroidian!

Cancerul tiroidian este unul dintre cele mai grave forme de cancer si in cele mai multe cazuri este diagnosticat mult prea tarziu. Citeste in continuare care sunt principalele simptome ale acestei forme de cancer si cum te poti proteja.

Cancerul de tiroida este descoperit in cele mai multe cazuri intamplator, atunci cand sunt efectuate ecografii sau tomografii pentru alte afectiuni. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie, afla ce simptome are cancerul tiroidian!

Noduli la nivelul gatului

Daca barbatii descopera nodulii in timp ce se barbieresc, femeile ar putea sa-i observe atunci cand aplica machiajul, mai exact in timp ce intind fondul de ten pe gat. Aproape 90% din noduli au origine benigna, dar daca observi o umflatura la mijlocul gatului ar fi cazul sa te ingrijorezi. Iti poti da seama daca nodulul este unul de origine canceroasa facand un mic test. Inghite si observa daca in acest timp umflatura se misca de sus in jos. Majoritatea nodulilor sunt fixi, asadar nu se misca atunci cand inghiti.

Voce ingrosata

Nervii laringieni, cei care controleaza mushii care inchid si deschid corzile vocale sunt pozitionati in spatele tiroidei. In unele cazuri, in special atunci cand nodulii sunt cancerosi, acestia se pot dezvolta si dincolo de tiroida, afectand corzile vocale. Astfel vocea se ingroasa si devine mai ragusita.

Tuse cronica

O parte din cei care sufera de cancer la tiroida se confrunta cu o tuse persistenta, care nu este insotita de raceala sau alte simptome. Acest fel de tuse nu este de natura infectioasa si din acest motiv nu este insotira de febra.

Dificultate la inghitit

Daca simti dureri sau o stanjeneala in timp ce imghiti atunci este un semn ca nodulii sunt foarte mari, iar tipul de cancer cu care te confrunti este unul agresiv. Asadar nu intarzia consultul la doctorul specialist.

Probleme de respiratie

Tiroida este situata pe partea superioara a traheii. Asadar, atunci cand aceasta este invadata de noduli, ea poate pune presiune pe trahee, ingreunand respiratia.

Sursa: clicksanatate.ro