joi, martie 30, 2023

Terapia cu apa de mare este un adevarat medicament pentru trupul si sufletul tau

Grecii antici au apreciat beneficiile pentru sanatate si frumusete ale acestei ape bogate in minerale. Printre alte beneficii, inotul in apa de mare poate ajuta la imbunatatirea functiilo sistemului imunitar, imbunatatirea circulatiei, hidratarea pielii si promovarea unei stari generale de bine

O baie in mare iti imbunatateste nu numai starea de spirit, ci si sanatatea. Alaturi de climatul marin, apa sarata si namolul sunt binefacatoare in numeroase afectiuni.

Hipocrate a fost printre primii care a folosit termenul de talasoterapie pentru a descrie efectele vindecatoare ale apei de mare. Bogata in minerale, aceasta este benefica pentru piele si pentru pastrarea unei bune stari de sanatate.

Vindeca ranile si regenereaza pielea

Micile rani, cicatricele, acnea si alte afectiuni ale pielii pot fi tratate la mare. Apa sarata a marii curata, stopeaza multiplicarea bacteriilor, previne sau reduce infectiile, alina simptomele psoriazisului si a dermatitei.  Apa de mare contine 89 elemente nutritive prezente in corp, precum magneziul, potasiul, zincul, iodul, care patrund foarte usor in piele, vindecand-o. Magneziul in mod special hidrateaza pielea si ajuta la regenerarea ei.

Extrasfat

Impachetarile cu namol cald sunt o terapie eficienta pentru tratarea bolilor de piele, in special al psoriazisului. Namolul se aplica intr-un strat de 2 cm grosime, fara a acoperi pielea. Prin repetarea procedurii, timp de zece zile, crustele cauzate de psoriazis pot fi indepartate complet, nemaifiind necesare unguentele.

Actioneaza ca un calmant pentru sistemul nervos

In compozitia apei sarate de mare intra si magneziu. Acesta este unul dintre motivele pentru care o baie in mare are efecte extraordinare asupra sistemului nervos:

– relaxeaza,

– elimina stresul, grijile, anxietatea,

– detensioneaza.

Intareste sistemul imunitar

Apa de mare, asemanatoare din punctul de vedere al compozitiei cu cea a plasmei sanguine,  este absorbita rapid de piele in timp ce inoti.

Sarurile minerale si aminoacizii din apa sarata, precum si climatul marin care contine ioni negativi, au efect antibacterian si antibiotic, stimuland sistemul imunitar. De asemenea, inotul in apa marii deschide porii pielii si permite absorbtia sarurilor minerale. In plus, potasiul pe care-l contine apa de mare ajuta la eliminarea toxinelor din corp, prin stimularea diurezei.

Mai mult, soarele iti aduce un plus de vitamina D, cu rol in pastrarea densitatii osoase, nu numai in cresterea imunitatii. Cercetari recente au indicat ca vitamina D previne dezvoltarea unor diverse forme de cancer, inclusiv a celui de piele.

Imbunatateste circulatia sangelui

Sistemul circulator transporta sange oxigenat de la inima catre organe. Prin talasoterapie este imbunatatita circulatia sanguina, prin remineralizarea organismului expus la stres, la o alimentatie saraca in elemente nutritive, la poluare.

Te ajuta sa slabesti

Apa marii te ajuta sa elimini toxinele prin intermediul sistemului limfatic, ceea ce imbunatateste circulatia sanguina si te ajuta sa scapi mai usor de celulita.

Prin inspirarea aerului de mare (helioterapie) bogat in ozon si ioni negativi, obtii o accelerare a procesului de slabire si stimulezi activitatea glandei tiroida.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Ultimele stiri

Stiri