Te doare spatele? Iata cum poti sa-ti dai seama daca e hernie de disc!

1253

 

In cazul in care te doare spatele destul de des, este foarte important sa stii sa faci diferenta intre o banala durere de spate si o durere provocata de hernia de disc. Citeste in continuare pentru a afla cum se manifesta aceasta problema de sanatate si ce poti face in acest caz.

Hernia de disc este una dintre cele mai comune probleme medicale si se refera la problemele care apar la discurile dintre vertebre. Vezi care sunt simptomele si ce trebuie sa faci cand le ai.

Hernia de disc irita nervii dintre vertebre si da dureri, amorteli si slabiciune la un brat sau un picior.

Nu toata lumea are, insa, simptome, iar de multe ori, aceasta afectiune trece neobservata ani intregi.

Simptomele herniei de disc

Poti avea hernie de disc si sa afli intamplator, in timpul unui control de rutina. In alte cazuri, insa, boala poate fi foarte dureroasa.

Hernia de disc apare, de obicei, in zona lombara si cervicala. Atunci cand ai hernie de disc lombara, poti simti dureri intense in zona feselor, coapselor si gambelor. Daca este cervicala, durerea apare in umar sau brat. Simptomele se intensifica in momentul in care tusesti, stranuti ori iti misti coloana.

Uneori, bolnavii cu hernie de disc simt amorteli si funicaturi in zona afectata. In plus, nu mai pot ridica sau tine in mana obiecte.

Oricare dintre aceste simptome trebuie sa te trimita la medic, iar el va sti ce teste sa iti recomande, pentru un diagnostic precis. In functie de cat de grava este boala, el va prescrie medicamente, terapie sau operatie.

Sursa: realitatea.net