Te doar sub coaste? Iata de ce nu ar trebui sa ignori acest tip de durere niciodata!

1732

Durerea sub coaste poate avea multe cauze, dar atunci cand ea este situata in partea stanga, este vorba mai mult ca sigur de o durere cauzata de splina. Citeste in continuare pentru a afla de ce nu ar trebui sa ignori niciodata acest tip de durere.

Splina este un organ este situat sub coaste, in partea stanga. Rolul acesteia este de a distruge celulele rosii imbatranite si deteriorate. In plus, splina poate sa previna infectiile.

Cand apar durerile de splina, de cele mai multe ori, aceast organ este marit si nu mai poate lupta impotriva celulelor deteriorate. Acest lucru se numeste splenomegalie. In plus, cand splina nu mai este sanatoasa pot sa apara numeroase boli de sange, infectioase sau hepatice.

Pe langa dureri, mai puteti avea si alte simptome: oboseala, astenie, senzatie de satietate precoce.

Cand trebuie mers la medic     

Daca durerea de splina persist sau se accentueaza ori apare periodic, trebuie sa va vada un medic.

Aceste dureri apare mai des la persoanele care sufera de boli ale ficatului sau au anemie hemolita sau la cei care au facut un effort intens si prelungit. De asemenea, mai des intalnim dureri de splina si la cei cu boli infectioase cronice sau boli ale sangelui.

Ce investigatii sunt necesare

O durere aparuta la nivelul splinei necesita o serie de investigatii care vor ajuta la elaborarea unui diagnostic complet. Acestea sunt: ecografia abdominal, examenul CT sau RMN la nivelul abdomenului, analize de sange, laparoscopia exploratorie si, foarte rar, biopsia splenica.

IMPORTANT!

Aceste investigatii se fac doar la recomandarea mediculului specialist si necesita un examen clinic in prealabil.

Remedii naturiste care te pot scapa de aceasta problema

In cazul durerilor de splina, exista numeroase variante de tratamente naturiste.

INFUZIE DE CICOARE SI ROSTOPASCA. De exemplu, infuziile de cicoare si rostopasca si-au dovedit eficacitatea in durerile spilnei. Ijn acest sens, bea o cana de ceai de cicoare dimineata si o cana de ceai de rostopasca seara.

CASTANE. Durerile de splina pot fi ameliorate si cu castane, comestibile, prajite.

SUC DE LAMAIE SI DE CEAPA. De asemenea, merita sa incerci si tratamentul traditional cu suc de lamaie si suc de ceapa. Se amesteca 2 linguri de suc de lamaie cu o lingura de suc de ceapa si se bea. Aceasta doza trebuie luata de doua ori pe zi, o data dimineata si o data seara, inainte de culcare.

Sursa: clicksanatate.ro