joi, iunie 8, 2023

Te certi cu partenerul tau? Oamenii de stiinta sunt de parere ca certurile pot salva relatia de cuplu!

Tipetele si usile trantite nu sunt chiar ce ti-ai dori de la o relatie, insa se pare ca spun mai mult decat un buchet de flori. Potrivit unui studiu recent, cuplurile care se cearta frecvent sunt mai bine inchegate, iar sentimentele dintre parteneri sunt mai puternice. Afla ce spune stiinta despre neintelegerile dintre doi iubiti.

Daca sperai ca vecinii tai, a caror tipete te trezesc in fiecare dimineata, se vor desparti curand, iti dam o veste proasta: cuplurile care se cearta des au mai multe sanse sa reziste. Potrivit cercetatorilor, certurile sunt dovada unei relatii serioase si nu a uneia nocive, cum ai fi crezut.

Conform unor studii recente, desfasurate de specialisti americani in relatii familiale, partenerii din cuplurile care se cearta des se iubesc mai mult decat cei care traiesc in deplina armonie. Psihologii cred ca acest lucru se datoreaza unor anumite motive. Principalul este ca certurile le permit partenerilor sa-si solutioneze problemele, inainte ca acestea sa devina prea mari si prea complicate. Circa 50% dintre cuplurile participante la studiu cred ca o discutie in contradictoriu pe saptamana ajuta la o mai buna comunicare. Faptul ca cei doi dezbat anumite aspecte, incercand sa le rezolve, arata ca relatia lor este stabila si ca vor sa ramana impreuna. Controversele reprezinta modalitatea prin care cei doi se lupta pentru relatia lor. Datele studiului indica si faptul ca neintelegerile arata daca cei doi sunt interesati unul de celalalt. Atunci cand partenerii incearca sa conteste punctul de vedere al celuilalt, inseamna ca au ascultat cealalta parte si respecta ceea ce are de spus. Specialistii chiar au sustinut ca un consens si o armonie permanente sunt mai problematice pentru cuplu decat certurile. Scandalurile familiale reprezinta supapa impotriva unor izbucniri extreme care pot conduce la violente fizice. Pentru ca o disputa sa fie constructiva, ar trebui sa se acorde atentie unor aspecte importante. In primul rand, nu ar trebui sa se foloseasca cuvintele ofensatoare si nu sunt permise jigniri care ar putea afecta partenerul. Expertii recomanda barbatilor si femeilor sa se concentreze doar asupra problemelor actuale, pentru a le rezolva mai usor. Intr-o discutie, nu ar trebui amintite subiecte trecute, deoarece acest lucru duce adesea la scandaluri serioase care se dovedesc decisive pentru relatie.

Sursa: Rador

Ultimele stiri

Stiri