Taratele de psyllium – Iata de ce ar trebui sa ocupe un loc de cinste in dieta oamenilor din Romania!

670

 

Majoritatea dintre noi recunoastem importanta unei detoxifieri periodice a organismului si a unui sistem digestiv sanatos dar cati dintre noi stim ca unele dintre cele mai eficiente alegeri in aceasta privinta sunt chiar taratele de psyllium. Iata de ce!

Indiferent daca dorim sa slabim, sa ne reglam digestia, glicemia sau sa scapam de toxinele din organism, putem recurge la taratele de psyllium.

Bogate in fibre, taratele de psyllium regleaza tranzitul intestinal si detoxifiaza organismul. Fibrele actioneaza mecanic, nu sunt asimilate de organism, ci au doar rolul unui laxativ. „Daca veti consuma cu regularitate tarate de psyllium, colonul va fi curatat, inclusiv de reziduuri vechi, iar riscul de cancer scade considerabil”, explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Previn cancerul de colon

Taratele de psyllium au capacitatea de „legare” a apei, drept care, atunci cand ajung in stomac, se umfla si dau senzatia de satietate. „Daca veti consuma tarate de psyllium, pofta de mancare va fi redusa si, implicit, veti slabi. De asemenea, ele formeaza un gel care absoarbe toxinele si reduce riscul aparitiei cancerului de colon”, explica dr. Luca.

Ce efecte au

Semintele de psyllium sunt un laxativ natural care nu are efectele secundare ale celor de sinteza. Ele restabilesc flora intestinala si amelioreaza sindromul colonului iritabil. Cercetatorii de la Universitatea Ottawa au observat ca, pentru reducerea valorilor colesterolului, semintele de psyllium sunt mai eficiente decat recurgerea la o dieta saraca in grasimi. De asemenea, taratele de psyllium au proprietatea de a regla glicemia, deoarece impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange.

„Semintele sau taratele de psyllium se adauga in 200 ml de suc natural, ceai sau apa si se beau imediat pentru ca altfel se transforma rapid in gel.”, Dr. Laurentiu Luca

„Fibrele actioneaza in intestin ca un burete ce absoarbe toxinele si stimuleaza tranzitul.”, Dr. Laurentiu Luca

„Tarate de psyllium amestecate cu seminte de in previn balonarea.”, Dr. Laurentiu Luca

Situatii in care se impune detoxifierea

-depuneri albicioase pe limba

-oboseala cronica si trezitul greu dimineata

-transpiratie si respiratie urat mirositoare

-constipatie

-obezitate sau supraponderabilitate

-pofta puternica de dulciuri sau alimente prajite

-acnee

-hemoroizi

-cancer

-reumatism

-artrita

-diabet

-anxietate

-scaderea capacitatii de memorare

„In perioada in care luati tarate de psyllium este obligatoriu sa beti multa apa.”, Dr. Laurentiu Luca

Sursa: ziarulring.ro