luni, iunie 5, 2023

Surse: Nu vor exista masuri de relaxare de la 1 iulie. Ludovic Orban: Evolutia cazurilor ne face sa fim foarte precauti!

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, intrebat despre urmatoarea etapa de relaxare care ar fi urmat sa includa si posibila deschidere a restaurantelor, ca ar putea fi amanata din cauza evolutiei pandemiei de coronavirus.

„Evolutia in ultimele 10 zile e o evolutie care ne face sa fim foarte precauti in masuri ulterioare de relaxare. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct este un plan de relaxare in etape, din 15 in 15 zile si e necesara o evaluare pentru a vedea cum s-au desfasurat lucrurile”, a declarat premierul, citat de Digi24.

Conform unor surse, specialistii reuniti luni dimineata in sedinta grupului tehnic pentru COVID, au decis sa nu introduca noi masuri de relaxare de la 1 iulie. O sedinta CNSU, condusa de premierul Ludovic Orban este programata in aceasta seara.

Ludovic Orban a anuntat ca miercuri va avea loc o sedinta in care a convocat toate structurile din Guvern, pentru a analiza planul de masuri si pentru a le da dispozitie sa amplifice controalele.

„Miercuri voi convoca toti ministrii si toate institutiile care au atributii de control de la MAI pana la MS, ANPC, ANSVSA pentru a face o analiza a planului de masuri pentru a asigura respectarea regulilor. (…) Le voi da un semnal de mobilizare la maxim pentru ca este in interesul cetatenilor. (…) Prezenta pe teren si mobilizare maxima a tuturor institutiilor cu atributi de control pentru a-i indemna pe cetateni sa respecte regulile”, a declarat Orban.

Prim-ministrul s-a aratat ingrijorat de situatia de la mare, de pe plaja, dar si de la terase.

„S-a vazut clar ca in foarte multe locuri nu sunt respectate regulile si exista un risc crescut de transmitere. si pe paja s-a intrat intr-o devalmasie si nu s-au mai respectate regulile. si pe terase, poate trebuie regandite regulile. Chiar m-am ingrijorat. Am vazut imagini. Practic nu s-a mai respectat nicio regula”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban a precizat ca s-a avut in vedere si crestere numarului de participanti care pot sa participe la un eveniment privat, insa autoritatile vor analiza si acest aspect.

„Am avut in vedere sa extinde regulile pentru participanti, dar vedem daca mai e posibil lucru asta. in masura in care oamenii respecta regulile”, a concluzionat prim-ministrul.

Ultimele stiri

Stiri