duminică, ianuarie 29, 2023

Sunt esentiale in procesul de eliminare a kilogramelor in plus si pentru o digestie buna!

Auzim peste tot despre importanta unui aport ridicat de fibre in alimentatia noastra, dar cati dintre noi constientizam importanta acestora? In cele ce urmeaza vei afla cateva dintre principalele motive pentru care ar tebui sa adaugi mai multe fibre in dieta ta, printre acestea numarandu-se pierederea kilogramelor in plus si imbunatatirea tranzitului intestinal.

Previi diabetul, afectiunile digestive si slabesti mai usor daca adaugi la dieta zilnica alimente care contin fibre, ca leguminoasele si cerealele integrale.

Fibrele au un mare beneficiu: organismul nu le digera si nu le absoarbe, asa cum se intampla, spre exemplu, cu grasimile, proteinele sau glucidele. Ele ajung in stomac si ajuta la digestie. Consumul zilnic recomandat de fibre este de 35 de grame.

Introdu fibre in cura de slabire

Pentru ca se umfla in intestine, fibrele creeaza repede senzatia de satietate. Foamea dispare si, totodata, si nevoia de a „ciuguli” intre mese. De aceea, fibrele sunt un aliat de nadejde in regimurile alimentare. Mai mult, consumul caloric este minimal si ajuta si la detoxifierea organismului.

Lintea e foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului. Acesta arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Lintea este recomandata mamelor care alapteaza, sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta la efort. Nu exista contraindicatii pentru linte, insa este indicat ca dieta sa nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu solicita aparatul digestiv.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri