joi, martie 23, 2023

Suferi de tensiune arteriala scazuta? Cauze, simptome si remedii naturiste impotriva acestei conditii!

Desi tensiunea arteriala ridicata este mai comuna, tensiunea arteriala ridicata este la fel de periculoasa. O tensiune arteriala optima este mai mica de 120mm Hg si mai mare de 80 mm Hg. Primul numar indica presiunea sistolica sau presiunea din artere, cand inima bate si umple arterele cu sange, iar al doilea numar reprezinta presinea diastolica, care este presiunea din artere atunci cand inima revine la starea de repaos.

Tensiunea arteriala este presiunea din artere masurata in timpul fazei active si de relaxare a inimii. Desi tensiunea arteriala este variabila de la individ la individ, o valoare mai mica sau egala cu 90/60 mm Hg este considerata hipotensiune arteriala.

Tensiunea arteriala este variabila la aceeasi persoana in functie de o serie de factori, precum pozitia corpului, nivelul de stres, activitatea fizica, medicamentele administrate, alimentatia, momentul zilei etc. De obicei, tensiunea arteriala este mai mica noaptea decat ziua. Testele diagnostice pentru hipotensiune incearca sa detecteze cauza acesteia si constau in masurarea directa a tensiunii arteriale cu ajutorul tensiometrului, in teste de sange, electrocardiograma, ecografie cardiaca, test de efort, testul Tilt (evalueaza reactia organismului la schimbarea pozitiei).

Care sunt cauzele tensiunii arteriale scazute?

Acestea sunt reprezentate de:

Afectiunile cardiace: bradicardia (pulsul rar), bolile valvulare cardiace, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca;

Sarcina: femeile gravide pot dezvolta hipotensiune arteriala, mai ales in primele 24 de saptamani de sarcina;

Bolile endocrine: hipotiroidismul si hipertiroidismul, boala Addison, hipoglicemia si, uneori, diabetul zaharat;

Deshidratarea cauzata de febra, varsaturi, diaree severa, de utilizarea abuziva a diureticelor, de efortul fizic sustinut;

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri