luni, iunie 5, 2023

Strigator la cer. Politia nu stia ca criminalul Ion Turnagiu, care a incendiat o adolescenta, a fost eliberat. Nimeni nu il supraveghea

Tribunalul Mehedinti nu a comunicat Serviciului judetean de probatiune Mehedinti hotararea judecatoreasca prin care Ion Turnagiu a beneficiat de liberarea conditionata, arata un document oficial publicat de SpotMedia.ro.

Criminalul Turnagiu nu a fost astfel supravegheat de nimeni dupa ce a fost eliberat din puscarie.

Ministrul Justitiei i-a demis din functie, marti, pe directorul si directorul adjunct ai Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, „in urma evaluarii procesului-verbal emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind detinutul Ion Turnagiu”, precizeaza Ministerul Justitiei intr-un comunicat de presa.

Catalin Predoiu a cerut si Consiliului Superior al Magistraturii sa sesizeze Inspectia Judiciara a CSM pentru a face verificari cu privire la modul in care au fost respectate dispozitiile legale privind liberarea conditionata in dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinti privind cererea de liberare conditionata a detinutului Ion Turnagiu.

De asemenea, ministrul a cerut o verificare la nivel national a dispozitiilor legale privind eliberarea conditionata, „avand in vedere ca aceasta problema a devenit recurenta si s-a manifestat din plin si in cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinte grave asupra sigurantei cetateanului”.

Ion Turnagiu, condamnat la inchisoare pe viata pentru 5 crime comise la inceputul anilor 90, a fost eliberat conditionat in 2109, dupa 26 de ani de detentie. La sfarsitul saptamanii trecute, el a stropit cu benzina o tanara de 17 ani si i-a dat foc, dupa ce fata a depus plangere la politie impotriva lui, pentru viol.

Barbatul este acum arestat preventiv, iar tanara este in stare grava la spital, arata Aktual24.

Ultimele stiri

Stiri