Stiai ce spun palpiatiile despre sanatatea organismului tau? Iata pericol ascund acestea!

1220

 

In cazul in care in ultima perioada ai simtit niste batai neobisnuite ale inimii, ar trebui sa stii ca acesta este un motiv frecvent pentru care oamenii viziteaza cabinetul medicilor cardiologi. Palpitatiile se manifesta in diferite moduri, de la batai neregulate si puternice ale inimii, pana la pulsatii la baza gatului. Stii de ce sunt periculoase pentru sanatatea ta?

La  persoanele sanatoase, aceste palpitatii pot fi cauzate de oboseala, stres sau chiar de dezechilibre minerale.

Lichidele in exces pot provoca palpitatii

Indiferent ca ne referim la consumul in exces de cafea, alcool sau bauturi energizante, aceste lichide pot fi una dintre cauzele aparitiei palpitatiilor. Consumul a mai mult de 2 cesti de cafea pe zi impiedica asimilarea calciului, fapt care in timp poate favoriza aparitia osteoporozei.

Afectiuni ale inimii

Palpitatiile pot sa fie un prim simptom al unei boli cardiovasculare. Este important ca in cazul in care acestea persista sa te adresezi unui medic de specialitate. Deseori pot ascunde tulburari de ritm cardiac sau o cardiopatie ischemica.

Hipertiroidism

Alimentatia joaca un rol extrem de important in buna desfasurare a activitatii organismului.

Daca nu ai schimbat nimic in regimul tau alimentar in ultima perioada, iar palpitatiile sunt din ce in ce mai prezente, atunci  este cazul sa mergi la medic si sa verifici starea de functionare a glandei tiroide. Printre simptomele hipertiroidismului se regasesc si palpitatiile frecvente.

Anemie

Un dezechilibru alimentar produce efecte negative pe termen lung asupra intregului organism.

O anemie poate fi cauza palpitatiilor pe care le simti, deoarece cand un singur aliment lipseste constant din alimentatia ta, sau corpul nu il asimileaza , semnalele nu intarzie sa apara.

Boli psihice

Nimic nu este mai daunator pentru sanatatea organismului tau decat stresul psihic  metinut pe perioade lungi de timp, nevroza, sau chiar si hipocondria (teama de boli)

Alte simptome asociate

In cazul in care, pe langa palpitatii, simti constant zgomote in urechi, ai vederea incetosata sau ai stari de anxietate, de lipotimie (lesin), este cazul sa te prezinti la medicul specialist pentru un examen de specialitate.

Sursa: clicksanatate.ro