luni, mai 29, 2023

Stiai care sunt cele mai bune fructe anti-cancer! Tine acest dusman al sanatatii tale la distanta cu aceste fructe delicioase!

Doar cuvantul “cancer” ne face pe multi dintre noi sa simtim fiori reci pe sira spinarii. Aceasta boala este extrem de periculoasa si ar trebui sa ne intarim organismul pentru a o preveni. O modalitate de intarire a sistemului imunitar este aceea de a consuma cat mai multe fructe cu proprietati anti-cancer deosebite. Fructele de mai jos sunt cele mai bune alegeri.

Afinele contin acid elagic si inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Culorile atat de diverse ale fructelor sunt extrem de importante pentru sanatatea corpului nostru. Tocmai datorita acestor pigmenti, fructele se transforma in cele mai puternice arme anticancer. Numeroase cercetari au scos la iveala capacitatea anumitor fructe de a inhiba angiogeneza, adica procesul prin care se impiedica dezvoltarea tumorilor, infometand celulele afectate si impiedicand formarea unor vase noi de sange care hranesc cancerul. Iata o lista cu cele mai puternice fructe care combat cancerul si care ar fi bine sa fie consumate zilnic:

1. Afinele – Le gasim acum in piata si sunt considerate superalimente cu un puternic efect anticancerigen. Ele combat cancerul deoarece contin antocianidina, proantocianidina si acid elagic, doua ingrediente care stimuleaza mecanismele de eliminare a substantelor cancerigene. De asemenea, tot aceste trei substante care se regasesc in afine si in celelalte fructe de padure (mure, zmeura, capsuni, coacaze, merisor) stimuleaza apoptoza, adica moartea celulelor canceroase, dupa cum sustine medicul David Servan Schreiber in cartea sa “Anticancer”. “In testele de laborator, aceste molecule au o actiune eficienta asupra unei serii intregi de culturi de celule canceroase, in special asupra celor reprezentand cancerul de colon”, explica medicul.

2. Rodiile – Rodiile sunt recunoscute de mii de ani pentru capacitatea lor de a reduce dezvoltarea cancerului la prostata.

Consumate ca atare sau sub forma de suc, rodiile nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic, deoarece au proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri