sâmbătă, aprilie 1, 2023

Stiai care este cea mai sanastoasa leguma din Romania? Previne artrita, lupta impotriva cancerului, previne artrita si nu numai!

Atunci cand vine vorba de legume sanatoase, bogate in nutrienti si cu numeroase proprietati de sanatate, broccoli ocupa prima pozitie. Considerata a fi de cercetatori datorita proprietatilor sale cea mai sanatoasa leguma din lume, broccoli nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta. Motivele le vei afla in continuare.

Broccoli face parte din renumita familie a cruciferelor (brasicaceelor), alaturi de varza, conopida, kale, varza de Bruxelles, gulie, nap, mustar. Poate avea, la anumite varietati, culoarea galbena sau chiar violet. Originar din estul Mediteranei si Asia Mica, broccoli a fost cultivat in Italia din cele mai vechi timpuri romane si a fost adus in Anglia si America, in anii 1700.

Sarac in calorii, dar bogat in micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie. Include in cantitati mari vitamina C si vitamina K, extrem de necesara pentru o buna circulatie sanguina, dar si fibre solubile si insolubile, care ajuta la reducerea colesterolului rau (LDL) din sange. De asemenea, este bogat in vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.

Calitatile nutritionale incontestabile si virtutile terapeutice il recomanda spre consum in scopul diminuarii riscurilor unor afectiuni grave, precum cancere sau maladii cardiovasculare.

Iata cateva dintre beneficiile consumului de broccoli:

1. Previne artrita

2. Accelereaza vindecarea in caz de raceala

3. Lupta impotriva imbatranirii

4. Regleaza tensiunea arteriala

5. Are proprietati antiinflamatorii

6. Previne cancerul

7. Asigura buna functionare a sistemului nervos

8. Fortifica imunitatea

9. Mentine sanatatea oaselor

10. Favorizeaza slabirea

11. Previne constipatia

12. Pastreaza ochii sanatosi

13. Repara leziunile pielii datorate expunerii la soare

Cum trebuie consumat

Broccoli isi pastreaza aceste calitati doar daca este consumat crud sau foarte usor gatit la abur. Si tulpina poate fi consumata – poate fi gatita un pic mai mult, intre 3-6 minute. Aceasta ofera fibre de foarte buna calitate, care ajuta tranzitul intestinal.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri