sâmbătă, aprilie 1, 2023

Stiai ca exista un organ al fericirii? Iata ce poti face pentru a-l activa!

Exista un loc in corpul nostru care poate fi numit “organul fericirii” si este foarte usor de gasit. Se numeste timus. Timus, tradus din limba greaca inseamna “forta vietii”. In anii 60 ai secolului trecut, oamenii de stiinta l-au considerat a fi unul dintre cele mai importante organe ale organismului.

Organul fericirii: unde se gaseste si cum il activezi

Daca nu aflasesi pana acum, in corpul nostru se gaseste un organ care, stimulat, ne poate induce o stare de fericire. Este vorba despre timus, o glanda situata inapoia sternului.

Aceasta glanda este organul central al sistemului imunitar. Timusul este foarte bine dezvoltat la nou-nascuti si copii, iar odata cu procesul de crestere si de dezvoltare a organismului, in special dupa pubertate, involueaza si se transforma in grasime corporala. Este, asadar, primul organ din corp care imbatraneste.

Cum gasesti organul fericirii

Poti identifica cu mare usurinta locul unde se afla organul fericirii. La baza gatului, chiar deasupra sternului, se afla o scobitura. Atinge cu doua degete aceasta scobitura. Gata, ai identificat pozitia timusului, deci ai descoperit organul fericirii.

Cum ne face acesta fericiti? Pai, intai de toate, neutralizeaza energiile negative din jurul nostru. Apoi intareste sistemul imunitar. Trebuie sa mai stii ca in timpul perioadelor stresante, glanda isi reduce dimensiunile, antrenand astfel si diminuarea nivelului de energie pe care aceasta o produce.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri