joi, iunie 8, 2023

Spune-mi in ce pozitie dormi si iti pot dezvalui ce boli poti avea!

 

Majoritatea dintre nu punem mare pret pe pozitia in care dormim, mai ales in cazul in care ajungem seara obositi de la serviciu. Cu toate acestea, pozitia in care dormim, sustin oamenii de stiinta, are un efect direct asupra starii noastre de sanatate.

Una dintre cele mai importante activitati pentru functionarea normala a corpului este, fara nici o indoiala, somnul. De altfel, oamenii petrec cel putino treime din viata dormind. Ca de obicei, excesele de orice fel dauneazasanatatii indiferent ca vorbim despre perioade prea lungi sau prea scurtepetrecute in pat. Insa, potrivit Mail Online nu doar numarul de ore dormite conteaza, ci si pozitia in care se odihneste o persoana. Aceasta descoperireeste cu atat mai importanta cu cat aproximativ 95% din oameni dorm in aceeasi pozitie pe parcursul intregii nopti.

Mai jos sunt analizate pozitiile de somn precum si bolile pe care acesteale pot genera.

1. Dormitul pe o parte

Potrivit lui Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughboroug, aceasta pozitie favorizeaza reducerea refluxului de acizi si indigestiei. In acelasi timp insa, trebuie sa stiti ca in aceastapozitie ridurile voastre vor deveni mai pronuntate. Explicatia este foartesimpla: acestea sunt mai adanci si mai vizibile din cauza ca fata este strivita de perna.

2. Dormitul pe spate

In cazul in care suferiti de artrita nu exista o pozitie de somn care sa va ajute mai mult pentru ca greutatea corpului este distribuita egal. Vestea proasta este ca sforaitul, mai ales in cazul persoanelor supraponderale, la care surplusul de grasime din partea frontala a gatului va apasa prea mult pe gat, va fi intensificat. Trebuie sa aflati si faptul ca adormind pe spate tesuturile din corp raman neoxigenate iar acest lucru favorizeaza atat astmul cat sibolile de inima.

3. Dormitul in pozitia fetusului

Pentru ca in timpul zilei gravitatia pune presiune pe discurile coloanei dormitul in aceasta pozitie este ideal, deoarece curbarea corpului spre interior deschide spatele, reducandu-se astfel presiunea pe discurile coloanei vertebrale si in acest mod durerea va fi diminuata. Totusi, esteimportant sa va asigurati ca perna nu este nici prea inalta, nici prea joasa, adica gatul sa fie la nivelul corpului, pentru ca altfel muschii si nervii de pegat va vor da dureri de cap si, evident, de gat.

4. Dormitul in pozitia lingurii

Aceasta pozitie favorireaza atingerea dintre parteneri ceea ce reduce stresul indiferent de sex. Totusi, corpul este fortat sa stea intr-o pozitie care amplifica durerile in articulatii si muschi. In plus, dormitul pe pieptul sau in bratele partenerului poate provoca dureri ale gatului.

5. Dormitul pe burta

Daca aveati o problema cu sforaitul, aceasta pozitie va va ajuta s-o rezolvati. Dar, in acelasi timp, dintii vostri vor avea de suferit intrucat maxilarul este pozitionat mai in fata decat in mod normal. Nu trebuie sa uitati nici de faptul ca aceasta pozitie poate cauza probleme ale nervilor in partea superioara a corpului. De asemenea, persoana trebuie sa isi roteasca gatul intr-o parte, ceea ce provoaca incordare.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Ultimele stiri

Stiri