Muntele Sacru al dacilor se afla in regiunea Bucegi, iar legendele din jurul acestui loc sunt de-a dreptul impresionante, atragand tot mai multi vizitatori. Tot aici se afla ciudata Pestera Ialomita care conform specialiștilor este cel mai important Centru Energetic natural al pamantului.
Pestera Ialomitei este situata in localitatea Moroeni, judetul Dambovita, pe versantul drept al Cheilor Ialomitei, la o altitudine de 1.660 m, scobita in calcarele jurasice ale Muntelui Batrana. Numele acesteia vine de la raul Ialomita, care izvoraste la 10 km distanta din circul glaciar numit Obarsia Ialomitei, situata sub Varful Gavanele (2.479 m), aflat la 600 m de Varful Omu si la o distanta mai mica de Varful Ocolit, numit si Bucura Dumbrava.
Intreitul Stalp al Cerului Dupa unii autori, aceste trei varfuri formeaza Intreitul Stalp al Cerului, mentionat in traditia antica, pe care cercetatoarea Cristina Panculescu il numeste cel mai important Centru Energetic Informational natural al planetei: “Centrul lumii unde se face legatura dintre cer si pamant, unde este Poarta de iesire din masivul terestru, unde creste Arborele vietii”.
Aceasta prezinta in cartea „Taina Kogaiononului – Muntele Sacru al dacilor“concluziile si argumentele pe care se bazeaza aceste concluzii rezultate in urma unei munci de cercetare intreprinsa pe parcursul a patru ani in muntii Bucegi, cercetare bazata pe studii de mitologie comparata, istorie veche, folclor si arta veche romaneasca, istoria religiilor, hermeneutica si stiinte traditionale in general.
Zona care contine acest Centru este Sanctuarul principal – Altarul Kogaiononului. Deci Muntele Sacru al dacilor se afla in Bucegi; el este structurat pe trei niveluri care corespundeau la tot atatea trepte de initiere: – primul nivel: Pestera lui Zalmoxis identificata cu Pestera Ialomitei, in 12 mai 1986; – al doilea nivel: Platoul Babelor unde se afla Sfinxul de la care a inceput totul, in 25 noiembrie 1984; – al treilea nivel: Zona Varfului Omu, care este Sanctuarul principal.
Se spune ca in Pestera Ialomitei a poposit si Apostolul Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, cel trimis sa increstineze Romania. “in fundul vaii Ialomitei, nu departe de primele ei inceputuri, sfredelita intr-un perete stancos, inalt de peste 100 m, si in mijlocul unui defileu salbatic, umed si intunecos, strabatut ca o vijelie de valea zgomotoasa, se afla cunoscuta si mult-cercetata Pestera Ialomitei, una dintre cele mai importante excavatiuni din Carpatii Meridionali”. Asa localiza in anul 1924 pestera Mihai Haret, in cartea sa “Pestera Ialomitei si Casa Pestera”.
Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.