luni, iunie 5, 2023

Fostul ministru PSD, Sorina Pintea, saltat de DNA in timp ce solicita spaga pentru masti sanitare

Fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, a fost saltata de DNA dupa ce a solictat spaga 120.000 de lei. Banii conditionau acordarea unui contract pentru echipamente medicale destinate combaterii coronavirusului. Culmea penibilului Pintea se plangea in presa cu doua zile inainte ca nu are bani pentru achizitia de masti sanitare.

Cum a fost prinsa Sorina Pintea in flagrant

Sorina Pintea a fost prinsa in flagrant in timp ce primea o spaga de 120.000 de lei pentru un contract de achizitionare de echipamente si produse de combatere a coronavirusului, anunta Digi24. Flagrantul a avut loc in biroul ei din Spitalul de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Pintea este manager al spitalului. Flagrantul a avut loc vineri, in jurul orei 15:00. Procurorii si politistii au stat in biroul ei timp de peste trei ore. Sorina Pintea urmeaza sa fie prezentata instantei cu propunere de arestare preventiva. Ancheta este coordonata de DNA Central, urmand ca Sorina Pintea sa fie adusa la Bucuresti.

Declaratiile din 26 februarie

“Spitalul Judetean de Urgenta ‘Dr. Contantin Opris’ Baia Mare nu este in carantina si nu are organizata o incapere care sa deserveasca ca spatiu de carantina pentru potentialii pacienti cu coronavirus. Carantina ar presupune un blocaj total al accesului in spital, adica nimeni nu ar putea sa intre sau sa iasa din unitate. Intr-adevar insa, exista restrictionari ale vizitelor, datorate epidmiei de gripa cu care se confrunta tara noastra, in acest moment, in Romania existand 6331 de pacienti bolnavi de gripa, o infectie respiratorie care ar trebui vazuta ca fiind la fel de grava ca si cea datorata virusului din familia coronavirus. Masurile pe care Spitalul Judetean de Urgenta ‘Dr. Contantin Opris’ Baia Mare le-a luat pentru a preintampina posibilele cazuri viitoare de coronavirus sunt similare celor luate pentru preintampinarea epidemiei de gripa, respectiv unitatea spitaliceasca este aprovizionata cu materiale de protectie, precum masti de unica folosinta, halate si botosei, cu antivirale si alte medicamente necesare.

Trebuie mentionat insa, ca in suplimentarea stocului de masti, ne lovim de problema bugetului. Daca in luna ianuarie, pretul de achizitie al unei masti era de 0,18 lei, ieri pretul aceluiasi produs a urcat la 1,35 lei, ajungand astazi la 2,5 lei/bucata”, afirma Pintea pentru ziarmm.ro.

Ultimele stiri

Stiri