sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Soferii ar putea scapa de punctele de penalizare, daca accepta sa vada un videoclip!

Soferii ar putea scapa in viitor de doua puncte de penalizare daca vizioneaza un videoclip cu imagini terifiante, filmate dupa accidente grave. Cel putin asta propune un senator, care a depus un proiect de lege. Acesta crede ca soferii vor deveni mai responsabili daca urmaresc asmenea inregistrari.

Ideea nu ii incanta nici pe politistii rutieri, nici pe instructorii de condus defensiv.

Un parlamentar propune modificarea codului rutier si introducerea unei prevederi prin care soferii scapa de doua puncte de penalizare daca vizioneaza un clip care promoveaza siguranta rutiera.

Mario Oprea, senator PNL: “Sunt convins ca in acel moment in care esti in fata unui ecran foarte mare si vezi in “amanuntime” daunele pe care le poate avea un accident, acest lucru va insemna pentru sofer un grad mai mare de responsabilizare”

Parerile soferilor sunt impartite.

Sorin Ene, trainer condus defensiv: “Sunt oameni care raman ingroziti, sunt oameni care raman cu teama.”

Bogdan Toader, vicepresedinte Sindicat Europol Brigada Rutiera: “Nu cred ca este o ideea buna sa ajuti la stergerea punctelor de penalizare printr-o activitate care este gratis si o poate face oricine prin vizionarea unui filmulet al oricarei politii europene.”

Unele clipuri, realizate de politistii europeni sau americani sunt prea dure si nu pot fi difuzate pentru ca ar fi o incalcare regulile CNA. Mesajele lor se refera in special la atentia la volan, tastatul mesajelor sau vorbitul la telefon.

Daca un sofer vizioneaza aceste materiale video, poate obtine stergerea a doua puncte de penalizare o data la sase luni,.

Acelasi deputat propune ca incepatorii sa ramane mai usor fara permisul de conducere. Mai exact, pentru cei care nu au un an de experienta la volan, permisul ar putea fi suspendat la acumularea a 12 puncte de penalizare, nu la 15 puncte ca in cazul celorlalti soferi.

Proiectul de lege a fost depus la Senat si urmeaza sa fie dezbatut de parlamentari, arata stirileprotv.

Ultimele stiri

Stiri