luni, mai 29, 2023

Slanina cu ceapa – Iata ce se intampla atunci cand mananci aceasta combinatie traditionala din Romania!

Ceapa cu slanina este o marca a bucatariei traditionale romanesti si cu siguranta va ramane asa pentru totdeauna. Ceea ce multi dintre noi nu stim este ca in spatele acestor doua alimente aparent banale, se ascund beneficii uimitoare.

Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incercat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat atentia catre slanina, un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti.

Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina in¬tareste siste¬mul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului ara¬hi¬donic, care favorizeaza scaderea coleste¬ro¬lului, imbu¬natateste functiile de protectie ale organis¬mului si, de ase-menea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu¬ne si reac¬tiile inflamatorii.

* Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima di vasele de sange, reglementeaza contractiile mus¬culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car¬diac, si sprijina tonusul vascular.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri