Simptome neobisnuite ale refluxului gastroesofagian

847

Aceasta boala este una dintre cele mai des intalnite afectiuni digestive. In cazul in care nu vrei sa afli mai multe despre aceasta sau in cazul in care vrei sa stii daca suferi de aceasta afectiune, am alcatuit in cele ce urmeaza o lista de cinci simptome neobisnuite ale acestei boli.

Boala de reflux gastroesofagian este o afectiune cronica, care se manifesta prin arsuri, regurgitare, senzatie de nod in gat. Poate sa aiba insa si alte simptome, la care nu te-ai fi gandit.

1. Exces de saliva

Daca gura este inundata cu saliva dupa o masa sau o gustare, acesta este adesea un bun indicator de boala de reflux. De asemenea, in gura se poate acumula o cantitate mare de saliva, iar apoi cel in cauzi va vomita.

2. Durere in piept

O durere in capul pieptului poate fi semnul unei boli de reflux gastroesofagian si nu un indiciu pentru un atac de cord, asa cum cei in cauza ar putea crede. Daca durerea din aiept este insotita de alte simptome, precum furnicaturi ale mainilor ori durere in brate, insotita de dificultati de respiratie, atunci poate fi vorba despre un infract miocardic, ceea ce este o urgenta medicala.

3. Gust acru in gura

Gustul acru in gura este un alt simptom care poate fi pus pe seama refluxului gastric. Nu numai gustul acru, ci si cel amar poate sa indice o astfel de problema de sanatate. Sucurile gastrice care ajung in esofag sunt de vina pentru aparitia acestui gust neplacut in cavitatea bucala, in partea din spate a gatului, potrivit unui studiu efectuat la Clinica Mayo.

4. Probleme cu respiratia

Daca te confrunti cu probleme de respiratie si mai ales daca se agraveaza noaptea, boala de reflux poate fi de vina. „Cand te intinzi in pat, acidul din esofag se poate declansa un reflex care, la randul lui duce la respiratie suieratoare”, explica medicul Joseph Murray, de la clinica Mayo, citat de prevention.com. Acidul poate patrunde, de asemenea, in caile respiratorii, provocand iritatie directa, astfel incat te-ai putea trezi cu senzatia de sufocare, chiar tusind.

5. Raguseala

Un alt simptom pe care nu l-ai pune pe seama refluxului gastric este raguseala. Faringita poate sa fie, de asemenea, o manifestare a bolii de reflux.

…fumatul si sarcina pot creste riscul aparitiei bolii de reflux?

Sursa: clicksanatate.ro