Sigur nu stiai ca aceste alimente au gluten! Atentie mare daca ai intoleranta!

802

 

In cazul in care suferi de intoleranta la gluten este foarte important sa stii care sunt alimentele de care trebuie sa te feresti. Citeste in continuare pentru a afla care sunt alimentele despre care sigur nu te-ai fi gandit ca au in continutul lor gluten.

Daca ai exclus din alimentatie painea si fainoasele din dorinta de a te proteja de gluten, afla ca acesta se poate gasi si in alte alimente la care nu te-ai fi  gandit in mod normal.

Mai nou, glutenul se gaseste in  anumite vitamine, suplimente alimentare si medicamente  pe care si tu le consumi. Glutenul este o proteina greu de digerat de organism, iritand atat tractul digestiv, cat si alte organe. Se gaseste  in cereale: grau, hamut, orz, secara.

Sosul de soia

Desi la baza este compus din seminte de soia, sosul final contine si grau. Din fericire, pe piata poti gasi si variante care sunt 100% doar din seminte de soia

Muraturile

In procesul de fabricare al muraturilor, unele branduri folosesc otetul din orz; orzul fiind una din cerealele bogate in gluten

Hot dogul

Chiar daca stii ca atat painea, cat si fainoasele trebuie evitate, crenvurstii si sosul pe care le folosesti la prepararea hot dog-ului pot avea in compozitie gluten provenit din grau.

Dressingul pentru salata

Daca  vrei sa folosesti un dressing pentru salata cumparat de pe piata, trebuie sa tii cont de faptul ca sosurile pentru salate contin agenti de ingrosare, iar o mare parte dintre ei contin gluten. Amidonul este un derivat din grau.

Chipsurile cu arome

Gustul atat de variat si bogat este obtinut in urma unor procese in care se implica si ingrediente  ce contin gluten cum ar fi orzul, graul, secara.

Atentie!

Produsele care sunt fara gluten au de cele mai multe ori un nivel crescut de zaharuri, grasimi saturate si aditivi alimentari.

Sursa: clicksanatate.ro