Sigur faci aceste gresi cand te epilezi! Iata cum te afecteaza si cum le poti evita!

620

 

Cele mai multe dintre femei fac anumite greseli nevinovate atunci cand se epileaza, dar care le afecteaza starea de sanatate a pielii si nu numai. Citeste in continuare pentru a afla care sunt aceste greseli si cum le poti evita.

Chiar daca ai o experienta bogata in procesul epilarii, poti face greseli fara ca macar sa-ti dai seama. Pe langa faptul ca epilarea gresita poate fi mai dureroasa decat in mod normal, te poti alege si cu infectii ale pielii. Iata cele mai comune greseli pe care le fac femeile atunci cand se epileaza!

Nu te exfoliezi

Chiar daca nu suntem in plin sezon estival, pielea noasta are nevoie de exfoliere in permanenta, pentru a inlatura celulele moarte si a avea un aspect fin. Astfel, cu doua-trei zile inainte de epilare, foloseste un gel de dus abraziv. Acest lucru va asigura protectie contra firelor de par crescute in piele si, indiferent de metoda de epilare aleasa, pielea ta va arata minunat.

Te epilezi dimineata

In timpul somnului, picioarele se umfla putin, ascunzand o parte din firele de par. Epileaza-te seara pentru un efect mai fin si pentru a evita producerea unor iritatii.

Te epilezi cu lama in timpul unei bai fierbinti

Apa fierbinte umfla, de asemenea picioarele. Asadar, epilatul va fi mai putin eficient si, din nou, te poti alege cu iritatii si chiar cu foliculita.

Te epilezi cu o lama tocita

Tine minte! Igiena este foarte importanta atunci cand te epilezi. O lama functioneaza eficient pentru maximum patru utilizari.

Nu te dai cu gel de ras

Gelul de ras previne iritatia provocata de lama si ajuta la taierea mai profunda a firelor de par. Aplica-l in sensul invers cresterii firelor de par pentru a obtine eficienta maxima la epilare.

Te epilezi prea des cu ceara

Trebuie sa astepti patru saptamani intre sedintele de epilare cu ceara pentru ca parul sa fie destul de lung, astfel incat sa poata fi smuls.

Te epilezi cu ceara acasa

Epilarea cu ceara este una foarte delicata. De aceea, e important sa stapanesti bine aceasta tehnica daca alegi sa o faci acasa. Aplica ceara in sensul cresterii firelor de par si trage in sens invers. Daca nu faci acest lucru, poti sfarsi cu vanatai. De asemenea, nu uita sa aplici o crema hidratanta dupa fiecare epilare.

Sursa: ziarulring.ro