luni, mai 29, 2023

Sfantul Ioan Gura de Aur anunta cand va veni sfarsitul! Atunci cand…

Toate scrierile bisericesti anunta ca sfarsitul este aproape, iar daca ne luam dupa semnele pe care le primim in zilele noastre a doua venire nu este departe. Vestea buna este ca acesta este un nou inceput.

„Femeile (n.n.) umbla acum goale, – desi barbatii nu sunt mai prejos, – insa mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putinta s-o rabde Dumnezeu. A rabdat pe pacatosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parca nu ajunsesera la acest stadiu, sa umble goi pe strada si sa-si arate trupurile lor goale la barbati, ca sa-i atraga spre pacat”, scrie ortodox.md.

“Despre femei ce sa mai spun? Nu au in minte altceva decat cum sa se impodobeasca. Se intrec una pe alta in vesminte. Ce sa spun si despre imbracamintea necuviincioasa pe care le indeamna sa o poarte nascocitorul rautatii, diavolul. Vai si amar! Cum de nu le e rusine femeilor crestine? Tigancile si musulmanele se imbraca decent, pentru a nu-i sminti pe barbati, pe cand femeile crestine, care au traditie de la Hristos, de la apostoli, de la Sfintii Parinti sa se imbrace decent, au ajuns la nebunie desavarsita prin felul in care se imbraca! Tatii si mamele sa fie pilde bune si sa nu-si lase copiii – povatuindu-i cu iubire de Dumnezeu – sa se imbrace necuvios. Iar barbatii sa le fereasca pe femeile lor de imbracamintea indecenta, caci vor da socoteala in ziua Judecatii.Femeile care intra in biserica lui Dumnezeu imbracate necuviincios si fara de rusine, fac voia diavolului. Mai bine sa nu calce pe la biserica, fiindca in afara de faptul ca nu au nici un folos din asta, ii vatama si ii smintesc si pe ceilalti credinciosi din biserica.

Imi pare rau ca sunt nevoit sa cercetez si sa mustru. Nu vreau acest lucru, si poate ca-i intristez pe cei raspunzatori de asta. Daca nu v-as iubi, nu v-as cerceta. Indreptati-va si atunci voi inceta si eu sa cercetez. Vai mie daca voi tacea, vazand asemenea faradelegi!

Intr-o carte veche pe care am gasit-o cu multi ani in urma, am citit printre altele ca, atunci cand ucenicii L-au intrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos cand se vor intampla in lume semnele infricosatoare ale celei de-a Doua Veniri, cand dragostea multora se va raci si credinta va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: „atunci cand femeile vor deveni barbati si barbatii femei”.

 

barbat-femeie

Si Sfantul Ioan Gura de Aur, atunci cand niste crestini l-au intrebat cand va fi a Doua Venire, le-a raspuns: „Cand rusinea femeilor va disparea, atunci ziua Judecatii va fi aproape”. Aceste profetii ale Domnului nostru Iisus Hristos si ale Sfantului Ioan Gura de Aur si ale altor prooroci, apostoli, Sfinti Parinti, despre care am vorbit mai devreme, se implinesc astazi cu precizie.

Ca parinte duhovnicesc, am indatorirea si responsabilitatea sa-i povatuiesc pe fiii mei. Te povatuiesc deci ca de aici incolo sa incetezi a-ti mai vopsi buzele, unghiile si fata si sa ramai cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ti dori sa devii mai presus de Dumnezeu; fiindca, atunci cand te vopsesti cu culori rosii, Il hulesti pe Dumnezeu.

E ca si cum ai spune: „Dumnezeu n-a stiut sau n-a putut sa ma faca cu buze sau unghii rosii; si ceea ce n-a putut sa faca Dumnezeu, o voi face eu, ca sa par mai frumoasa sa ma admire si pretuiasca barbatii si femeile fara minte si sa-mi spuna ca sunt „femeie fermecatoare, moderna, nu inapoiata”. Insa in felul acesta il intristezi pe Dumnezeu si pe mine, parintele tau duhovnicesc, si pe toti oamenii cuminti si cu frica de Dumnezeu, si-l bucuri pe diavol si pe oamenii neintelepti, barbati si femei.

Asadar, daca Il iubesti pe Dumnezeu si ti-e frica de Dansul, daca ma respecti si pe mine, parintele tau duhovnicesc, din clipa aceasta in care primesti scrisoarea mea, sa incetezi a te mai vopsi. Si sa-ti impodobesti de aici incolo sufletul cu smerenie, cuviosenie si virtuti. Atunci se va bucura si Dumnezeu, si ingerii, si Maica Domnului, si sfintii, si te vor ocroti si invrednici sa intri in Imparatia Cerurilor.

Insa daca vei urma moda si te vei lua dupa femeile moderne, ca acuma, cand le imiti vopsindu-te, le vei imita si la fumat, si la jucat carti si la altele, care sunt scarboase chiar si cand le aminteste cineva”.

sursa>publika.md

Ultimele stiri

Stiri