Seful SRI: Suntem martori la o divizare in societatea romaneasca ! Ce spune Eduard Hellvig despre acoperiti si proteste!

1024

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, miercuri, dupa audierea sa in comisia parlamentara de control, ca Serviciul nu are ofiteri sub acoperire in politica si in justitie. Hellvig a adaugat ca exista interesul de a destabiliza SRI, dar a precizat ca acesta dispune de instrumentele necesare pentru a se apara pe sine, cat si pe cetatenii Romaniei.

„SRI nu are si nu va avea acoperiti in politica si in jusititie”, a declarat directorul SRI dupa mai multe de sapte ore de audieri in Comisia SRI. El a precizat ca in mandatul sau Serviciul Roman de Informatii nu se va ocupa de jocuri de putere si nu va organiza proteste, asa cum s-a afirmat in anumite locuri. Hellvig a spus ca isi doreste o colaborare transparenta cu toate institutiile statului.

”Suntem martori la o divizare in societatea romaneasca, la atacuri fara precedent la adresa Serviciului. Am preluat mesajele venite din partea persoanelor de buna credinta. Le vom trata cu toata seriozitatea adecvata situatiei, suntem constienti de lucrurile vehiculate in spatiul public si le voi trata cu toata responsabilitatea. Exista interesul de a destabiliza o institutie puternica si serioasa a statului roman. SRI are instrumente sa se apere atat pe el, dar mai ales pe cetatenii Romaniei”, a mai spus Hellvig, argumentand ca un SRI slab ar insemna o Romanie dezarmata in fata amenintarilor, scrie News.ro.

El a spus ca „demonizarea” insitttiei pe care o conduce prin atragerea sau plasarea in zona speculatiilor ii afecteaza pe angajatii onesti ai serviciului, afectandu-i misiunea data de lege.

„Este greu sa ne aparam, pentru ca stim ca fiecare mesaj pe care il transmitem este interpretat”, a mai declarat Hellvig, adaugand ca acesta este si motivul pentru care atacurile continua.