Acasă Sanatate Secretul care l-a ajutat sa ajunga pana la varsta de 146 de ani! Iata cat de simplu poti sa depasesti varsta de 100 de ani!

Secretul care l-a ajutat sa ajunga pana la varsta de 146 de ani! Iata cat de simplu poti sa depasesti varsta de 100 de ani!

0
Secretul care l-a ajutat sa ajunga pana la varsta de 146 de ani! Iata cat de simplu poti sa depasesti varsta de 100 de ani!

Majoritatea dintre noi nici nu ne-am gandi sa ajungem la varsta de 100 de ani, dar exista oameni care au depasit cu mult aceasta varsta si ne demonstreaza astfel ca acest lucru este posibil. Citeste in continuare pentru a afla poveste de viata a celui mai batran om din lume si secretul care l-a ajutat sa ajunga pana la varsta de 146 de ani.

Indonezianul si-a sarbatorit pe 31 decembrie cea de 146-a aniversare. Barbatul spune ca rabdarea este cheia unei vieti lungi.

Mbah Gotho are documente care atesta ca s-a nascut la data de 31 decembrie 1870. Barbatul traieste intr-un sat din provincia Java centrala, iar autoritatile confirma autenticitatea actelor sale. Astfel, el detine titlul de cea mai varstnica persoana din lume. Anterior, acest titlu i-a revenit frantuzoaicei Jeanne Calment, care a murit la varsta de 122 de ani.

El si-a petrecut aniversarea alaturi de nepotii sai, dupa ce, a supravietuit fratilor sai, celor patru sotii si copiilor pe care i-a avut cu acestea.

Intrebat care este secretul unei vieti indelungate, Gotho a spus ca „reteta este rabdarea”. Barbatul a povestit ca a inceput sa se pregateasca pentru moarte inca din 1992 si ca are mormantul pregatit.

In ziua in care a implinit 146 de ani, Mbah Gotho a spus ca tot ce isi doreste este sa moara, dupa ce a inceput sa aiba nevoie de ajutor pentru a se deplasa si a manca. Nepotii sai afirma ca batranul isi petrece mai toata ziua ascultand programele radio, pentru ca vederea i-a slabit foarte mult.

Mai multe persoane spun ca au doborat recordul lui Calment, insa varstele lor nu au fost confirmate. Nigerianul James Olofintuyi a sustinut ca are 171 de ani, in timp ce etiopianul Dhaqabo Ebba a spus ca are 163, insa, fara documente care sa ateste asta titlul nu le poate fi oferit.

Sursa: doctorulzilei.ro