joi, iunie 8, 2023

Scoarta acestui copac biblic ofera romanilor un remediu extraordinar! Iata cum poti sa-l prepari si ce poate face pentru tine!

Medicul grec Hippocrate recomanda pentru scaderea febrei, reducerea durerilor de spate si reumatismale, un ceai din scoarta de salcie alba, iar femeilor gravide ajunse la termen le recomanda sa mestece frunze de salcie pentru diminuarea durerilor nasterii.

Hippocrate afirma ca atat coaja, cat si frunzele de salcie contin “un principiu subtil” cu efect antitermic si analgezic.

Aspirina este unul dintre cele mai ieftine si mai comune medicamente, cu efecte imediate dupa administrare. Din pacate, asemeni altor medicamente si aspirina are efecte seundare printre care amintim: sangerarile gastro-intestinale , distrugerea acidului folic din organism si reducerea valorilor de vitamina B12, C si de zinc.

Insa, natura ne-a lasat la indemana aspirina naturala, extrasa din coaja de salcie, un produs cu multiple beneficii pentru sanatate si fara efecte secundare nedorite.

Scoarta salciei, considerata de crestini copacul nemuririi, contine o cantitate importanta de compusi salicilici si taninuri, precum si ceara, amidon, proteine, lipide, oxalati, celuloza, substante minerale si vitamine. Multe dintre aceste substante se regasesc si in aspirina procesata in industria farmaceutica.

Preparatele din scoarta de salcie, sub forma de infuzie, decoct sau pulbere sunt utilizate in afectiunile reumatice, pentru calmarea durerilor si combaterea febrei, in starile de iritabilitate nervoasa si anxietate, in insomniile pe fond nervos, in dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, in tratarea raceli, a gripei, efectul acestora fiind analgezic. In caz de dureri in gat, se recomanda gargara cu decoct de coaja de salcie. Ceaiul nu trebuie sa depaseasca temperatura corpului.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri