duminică, ianuarie 29, 2023

Schimbare de ultima ora pentru romanii din Marea Britanie! Vor avea nevoie de documente speciale pentru a putea ramane in Regat

Vesti nu tocmai prietenoase pentru sutele de mii de romani care locuiesc si muncesc in Marea Britanie. Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a anunţat ca cetaţenii din statele membre ale Uniunii Europene vor avea nevoie de documente speciale pentru a avea dreptul de a ramane pe teritoriul Regatului Unit. Masura ar afecta 3,2 milioane de cetateni din UE, potrivit datelor oficiale ale ministerului de Interne.

Potrivit BBC News, Amber Rudd a facut declaratia in fata membrilor Camerei Comunelor, unde a explicat ce va presupune iesirea din UE pentru unii dintre strainii stabiliti in Marea Britanie.

Ministrul a fost intrebat de opozitia laburista cum va fi posibil ca angajatorii si proprietarii apartamentelor inchiriate sa faca distinctia intre strainii care au dreptul de a locui si de a munci in Marea Britanie si cei care au ajuns in Regat dupa intrarea in vigoare a restrictiilor ce ar interveni dupa Brexit.

„Va fi nevoie de unele documente, intr-o forma sau alta”, a raspuns oficialul britanic.

Rudd a precizat ca va fi nevoie de o „abordare treptata” a acestei probleme, astfel incat Guvernul sa poata folosi „toate avantajele tehnologice de care dispunem pentru ca toate formele de imigratie sa fie gestionate cu atentie”, scrie A1.

Ministrul pentru Migratie, Robert Goodwill, a spus ca „in acest stadiu nu este nevoie de documente in plus”. Cu toate acestea, el a refuzat insa sa raspunda direct la afirmatia unui parlamentar liberal-democrat cum ca remiterea de documente speciale pentru cetatenii UE din Marea Britanie ar putea costa 100 de milioane de lire pe an si ar presupune implicarea a 3.000 de functionari.

Ultimele stiri

Stiri