Acasă Stiri Stiri internationale Scandal in jurul infectarii lui Novak Djokovic. Premierul Croatiei, care s-a intalnit cu tenismanul, refuza sa intre in izolare!

Scandal in jurul infectarii lui Novak Djokovic. Premierul Croatiei, care s-a intalnit cu tenismanul, refuza sa intre in izolare!

0
Scandal in jurul infectarii lui Novak Djokovic. Premierul Croatiei, care s-a intalnit cu tenismanul, refuza sa intre in izolare!

Premierul croat Andrej Plenkovic a declarat ca nu va intra in autoizolare dupa ce s-a intalnit cu Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, care a fost testat marti pozitiv pentru COVID-19, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Intr-un comunicat, Institutul de Sanatate Publica din Croatia informeaza ca Plenkovic nu va intra in autoizolare pentru ca riscul de contaminare este scazut, dat fiind ca el doar s-a intalnit foarte scurt cu Djokovic si nu a fost in contact apropiat cu el.

Alti trei jucatori de tenis care au jucat la Adria Tour au fost de asemenea testati pozitiv.

Plenkovic a participat la turneul din orasul Zadar din nordul Croatiei sambata, cu o zi inainte ca acesta sa fie anulat dupa ce tenismanul Grigor Dimitrov din Bulgaria a anuntat ca a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

Jucatorii croati Borna Coric si Viktor Troicki au fost de asemenea testati pozitiv, la fel ca antrenorul de fitness al lui Djokovic, Marco Panichi, si antrenorul lui Dimitrov, Christian Groh.

Luni, Plenkovic a fost testat negativ pentru COVID-19, insa apelurile din partea unor politicieni ai opozitiei ca el sa intre in autoizolare s-au facut auzite tot mai insistent marti, dupa ce Djokovic, cu care premierul s-a intalnit scurt, a fost testat pozitiv.

Plenkovic, care s-a aflat in campanie electorala in orasul Zapresic, dand mana si imbratisandu-se cu sustinatori, a spus ca nu este ingrijorat pentru ca intalnirea sa cu Djokovic a durat in jur de trei minute si nu poate fi descrisa ca un contact apropiat.

„Conform definitiei de contact apropiat, (pot spune ca) acesta nu a fost un contact apropiat si totul este normal”, a declarat Plenkovic.

O inregistrare video il arata discutand cu Djokovic intr-un spatiu inchis si batandu-l pe umar.

Plenkovic a declarat ca politicienii din opozitie il vor in izolare pentru a evita confruntarea cu el in dezbaterile televizate pentru alegerile parlamentare din 5 iulie.