Sanatatea pancreasului poate fi restabilita cu aceste leacuri naturale eficiente! Iata cum actioneaza!

867

 

De cele mai multe ori suntem tentati ca atunci cand apare o problema sa apelam la tratamentele medicamentoase. Cu toate acestea, in majoritatea afectiunilor, tratamentele naturiste sunt cu mult superioare in tratarea acestora spre deosebire de cealalta varianta. Acelasi lucru este valabil si in cazul afectiunilor pancreasului.

Pancreasul este situat in cavitatea abdominala, intre duoden si splina si este singurul organ ce are si functie endocrina si exocrina, el excretand enzimele necesare digestiei, dar si insulina si glucagonul cu rol in reglarea glicemiei. Pancreasul este dupa ficat, a doua glanda ca marime din sistemul digestiv si reprezinta un organ vital, fara de care nu se poate trai.

Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt durerile acute, severe in partea superioara a abdomenului, insotite deseori de varsaturi si febra. Diagnosticul este stabilit in urma analizei enzimelor pancreatice din sange, iar testul cu ultrasunete sau tomografia computerizata indica existenta unui pancreas marit. Principalul tratament al bolii este repausul, necesar pentru vindecarea tesuturilor.

Mai jos iti vom arata ce plante medicinale poti folosi in afectiunea pancreasului:

Afin – se pune 1 lingurita de frunze maruntite la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Afinul mai este considerat si ca o insulina vegetala (principalul hormon secretat de pancreas), ajutand la functionarea mai usoara a pancreasului.

Marul lupului – 1 lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma cu inghitituri mici in tot cursul zilei ajutand la buna functionare a pancreasului. Se recomanda sa nu se depaseasca doza fiind o planta toxica. In cazul intoxicatiei se va lua imediat carbune vegetal 1-3 linguri si se prezinta la spital.

Schinduful – vindeca afectiunile pancreasului. Schinduful este recunoscut pentru virtutile sale medicinale inca din antichitate. Acesta are proprietati antiinflamatorii si cicatrizante. Are multa vitamina PP si este indicat in toate afectiunile pancreasului si in toate formele de diabet. Se ia 10 g de pudra de seminte pe zi in 2-3 reprize cu un pahar mare de apa. Pentru tratarea anemiei, asteniei fizice si intelectuale, pentru stimularea metabolismului si a sistemului nervos, preparati un macerat din 50g seminte la 500 ml apa rece. Se lasa apoi vasul acoperit 24 ore. Se bea 1-2 pahare pe zi. Se poate face in cure de lunga durata.

Cura de dezintoxicare – dimineata la trezire se ia in gura 1 lingura de ulei de floarea soarelui cu care se clateste gura timp de 15 minute, fara sa se inghita absolut nicio picatura, apoi se clateste foarte bine gura cu apa. Se spala bine pe dinti. Dupa ce se clateste gura cu uleiul, acesta trebuie sa fie alb la culoare, in caz contrar inseamna ca nu s-a clatit cu suficienta forta. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauza de 7 zile si in cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va intrerupe tratamentul chiar daca apar anumite tulburari, pentru ca in acest caz inseamna ca tratamentul a fost eficient.

Se dovedeste util in toate afectiunile ficatului, in boli cronice respiratorii, oboseala cronica, afec-tiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afectiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.

Sursa: sfatnaturist.ro