joi, martie 30, 2023

S-a stins un mare fotbalist al Generatiei de Aur! Romania e in doliu!

Unul dintre cei mai mari fundasi din istoria echipei nationale a incetat din viata la numai 44 de ani. Fostul international Daniel Prodan a murit miercuri seara in urma unui infarct. Medicii au incercat timp de 3 ore sa-l resusciteze. E primul fotbalist din celebra Generatie de Aur a Romaniei care moare.

«Daniel DIDI PRODAN A MURIT in urma cu cateva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfarsitul sau prematur de drum ma mahneste profund. Este cea mai grea stire exclusiva pe care o dau in toata cariera mea.
Tragedia s-a petrecut in casa din Voluntari a fostului mare fundas tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii sotiei sale, Licinia, care la 19.57 a anuntat Salvarea.

Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat ca „In 14 minute a ajuns la dansul primul echipaj. Foarte rapid a venit si al doilea. Ambele masini au dotari de ultima generatie si medici urgentisti experimentati, au incercat sa-l resusciteze timp de trei ore. S-a incercat tot ce este posibil, din pacate inima sa a cedat”», a anuntat jurnalistul Dorin Chiotea.

„Se uita la televizor si s-a chirchit de durere. Nimic nu s-a mai putut face. Totul s-a intamplat la ora 20:00. Echipele de descarcerare au intervenit timp de doua-trei ore, dar nu s-a mai putut face nimic” au povestit cei din familie pentru Libertatea.

Didi Prodan are doi copii: o fata, Stefania – studenta in Olanda, si un baiat, Razvan – fotbalist la Atletico Regal Bucuresti.

Prodan s-a nascut in martie 1972 si a fost unul dintre cei mai importanti jucatori romani. Si-a inceput cariera la Olimpia Satu Mare, iar in 1993 a fost cumparat de Steaua, unde a jucat 3 ani.

Atletico Madrid l-a transferat in 1996 si a jucat doi ani in capitala Spaniei. A mai evoluat la Rocar si la FC National. Pentru nationala a strans 54 de meciuri si a participat la Campionatul Mondial de din 1994 si la Campionatul European din 1996.

Palmares:

Steaua: 5 titluri de campion, 2 Cupe ale Romaniei, 2 Supercupe ale Romaniei

Rangers: 2 titluri de campion, 2 Cupe ale Scotiei, 1 Cupa a Ligii

sursa>stiripesurse

Ultimele stiri

Stiri