marți, mai 30, 2023

S-a asternut iarna peste Romania! Afla online care sunt zonele cu COD PORTOCALIU!

Meteorologii au emis Cod Portocaliu, duminica intre orele 11:00 si 18:00. Va fi viscol puternic in zona montana inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura, ninsori insemnate cantitativ si viscolite in nordul Moldovei, spun meteorologii.

In intervalul mentionat, vantul va avea intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze mai mari in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania, unde rafalele vor depasi 60…70 km/h si pe arii restranse vor atinge 80…90 km/h. Va ninge moderat cantitativ in nordul si centrul tarii, precum si in zona de munte, unde se va depune strat de zapada.

La munte va continua sa ninga, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura, cu precadere la altitudini de peste 1400 m, vantul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

In judetele Suceava, Neamt si Botosani vor fi ninsori in general insemnate cantitativ si local viscolite, determinand temporar o scadere semnificativa a vizibilitatii.

 

Viscol in judetele Suceava si Salaj

In judetul Suceava a nins si este viscol. Se circula cu dificultate pe DN 17, in zona Pasului Mestecanis, unde traficul greu a fost restrictionat timp de o ora pentru a permite interventia utilajelor de deszapezire. Restrictii de trafic vor fi impuse in continuare si pe tronsonul Poiana Stampei – Tihuta, unde se actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe carosabil – transmite corespondenta Radio Romania Actualitati, Mihaela Buculei. Viscol este si in judetul Salaj, unde se circula in conditii de iarna, fara blocaje in trafic. Se intervine cu utilaje specifice si se imprastie materiale antiderapante. Politia Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au automobilele echipate corespunzator, cu anvelope de iarna si, daca este nevoie, chiar si cu lanturi.

Ninsorile si viscolul se intensifica in urmatoarele ore, in 14 judete din centrul si nordul tarii

Ninsorile si viscolul se intensifica in urmatoarele ore, in 14 judete din centrul si nordul tarii. Meteorologii au emis un cod portocaliu care intra in vigoare de la ora 11:00 si este valabil pana diseara la ora 18:00. Zonele vizate sunt judetele Botosani, Suceava, Neamt, Covasna si partial Brasov, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj si Hunedoara, unde viscolul va fi puternic in zona montana inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura. In nordul Moldovei, ninsorile vor fi insemnate cantitativ si viscolite, determinand temporar o scadere semnificativa a vizibilitatii – avertizeaza meteorologii. De asemenea, codul galben de precipitatii si vant puternic in aproape toata tara a fost extins pana maine, la ora 11:00.

Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe multe sosele din nordul si centrul tarii

Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe multe sosele din nordul si centrul tarii, unde ninge la aceasta ora, si nu numai in zonele montane inalte. Corespondentul Radio Romania Actualitati in judetul Maramures, Adrian Marchis, semnaleaza ca sunt probleme in pasurile Gutai si Prislop, la Borsa si la Cavnic spre Ocna Sugatag, in zona partiilor de schi de pe DJ 109 F. Politia Rutiera atrage atentia ca in aceste conditii este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna. Sanctiunile pentru nerespectarea acestor reguli sunt amenda minima de 600 de lei, dar si retinerea certificatului de inmatriculare al masinii. In Capitala, vantul puternic a doborat aproape 20 de copaci. Cele mai multe interventii ale echipajelor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au fost in Sectorul 3.

Ultimele stiri

Stiri