marți, februarie 7, 2023

Rusia ar putea ataca Occidentul! Presa de la Moscova prezice inceperea celui de-al treilea razboi mondial

In spatele aparentelor relatii de prietenie dintre Rusia si tari Occidentale, cum ar fi Germania, se ascund miscari strategice prin care Rusia isi ia masuri in caz ca ii vor fi atinse interesele. Potrivit ziaristilor rusi in momentul de fata tensiunile sunt maxime intre Rusia, pe de o parte versus Occident si SUA, de cealalta parte. Din cauza divergentelor celor doua tabere in Siria, in curand putem asista la o criza care ar putea duce la al treilea razboi mondial, situatia putand fi comparata cu Criza Rachetelor din Cuba, de acum o jumatate de secol, dupa cum relateaza presa din Rusia. L acest scenariu mai adaugati si racirea relatiilor Turci-SUA si apropierea lui Erdogan de Putin din ultimele luni.

 

„Imaginati-va ca Statele Unite ar ajunge sa faca ceea ce isi doresc de mult si sa il atace in mod intentionat si direct pe Assad. Rusia va trebui sa ia in considerare protejarea aliatului sau ori chiar o lovitura impotriva americanilor, dar acest lucru ar provoca Al Treilea Razboi Mondial. Rusia poate castiga enorm de pe urma razboiului din Siria, dar poate pierde la fel de mult. In Siria se joaca un joc uluitor de periculos”, se arata in tabloidul rusesc, Maskovsky Komsomolet.

Ministerul Apararii din Rusia a confirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca mai multe baterii de rachete Iskander au fost mutate in apropiere de granita cu Polonia, potrivit International Business Times.

Astfel, raza de actiune a rachetelor include si Berlinul, ceea ce l-a facut pe Frank- Walter Steinmeier, ministrul de Externe german sa afirme ca situatia e chiar mai periculoasa decat in timpul Razoiului Rece.

sursa>b1.ro

Ultimele stiri

Stiri